28 de desembre del 2012

Homs aposta per reestablir el diàleg amb el govern espanyol 'des del reconeixement mutu'

BARCELONA.- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha reconegut aqust divendres que les relacions entre la Generalitat i el govern de l'Estat no poden continuar pel mateix camí. En una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', Homs ha afirmat que “hem de trobar la manera de construir uns espais de diàleg que ara no s’albiren, però que hi han de ser en el futur. Perquè ni nosaltres deixarem de ser el que som, ni ells poden continuar negligint com ara”. En aquest sentit, Homs ha afegit que s’han de trobar solucions a mig termini i ha remarcat que el govern català està disposat a fer "un primer pas pel diàleg" i "establir una reunió quan ells vulguin entre el president Mas i Rajoy", però sempre "des del reconeixement mutu". "Ens hem de posar a dialogar igual que hem de buscar diàleg a les institucions europees", ha dit el conseller.

D'altra banda, sobre les relacions exteriors del nou govern català, Homs ha comentat que, tot i que “no tenim una diplomàcia estructurada”, hi ha dos àmbits d’actuació. "Un en el terreny més polític a través dels grups parlamentaris, a nivell europeu; i després la presència a nivell individual de catalans al món", la qual cosa ha permès "anat teixint complicitats". El titular del departament de Presidència ha afegit que és el president Mas "qui portarà el pes de l’acció exterior", i que al costat tindrà al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, "una molt bona carta de presentació com a Govern i com a país".

Quant a l’estratègia espanyola respecte de l’economia catalana, Homs ha assegurat que "ja fa molts anys que ens ofeguen. Ens tenen sotmesos fa dècades a un dèficit fiscal inexplicable i constant". El conseller ha afegit que "quan a la vida fas coses sense cap ni peus, com exigir objectius de dèficit que en la seva anàlisi més freda ja es veu que són impossibles, això s’acaba girant en contra", ha conclòs en referència a l’actitud del govern espanyol.

Pel que fa a la nova legislatura que va començar ahir oficialment amb la presa de possessió dels membres del nou Govern, Homs ha afirmat que “tenim el propòsit de fer front a la crisi amb les eines disponibles, dir les coses pel seu nom, explicar a la ciutadania les circumstancies i donar la veu al poble perquè pugui decidir”
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta