28 de desembre del 2012

ICV rebutja el pressupost de Tortosa, 'sense senbilitat social' i amb 'operacions fracassades'


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'Iniciativa-Entesa per Tortosa ha votat en contra del pressupost municipal del 2013, aprovat aquest divendres al migdia, "perquè  no aporta solucions a la crisi ni ajudes als qui més la pateixen". Els ecosocialistes han rebutjat els comptes del govern de Ferran Bel en considera-los "injustos socialment, sense objectius a mig-llarg termini, sense complir amb els pobles del municipi i amb incompliments per les operacions econòmiques fracassades", en referència a les piscines, la zona blava i el pàrquing de la plaça del Rastre.

En aquest sentit, el portaveu d'Iniciativa, Jordi Jordan, ha lamentat la "falta de diàleg i d'autocrítica" del govern de CiU. "L'equip de govern, amb majoria absoluta no té cap voluntat, una vegada més, de pactar ni negociar propostes amb els grups de l'oposició, tot i estar en la pitjor crisi dels darrers 80 anys. Iniciativa-Entesa per Tortosa demana un canvi d'actitud perquè la situació és greu i el govern no pot ser tant superb actuant amb prepotència i menyspreu continu cap a l'oposició", ha afirmat.

Tot seguit, ha afirmat que és un pressupost "sense sensibilitat social". "Són uns pressupostos que no tenen en consideració les famílies que tenen tots els seus membres a l'atur, els quals podrien rebre ajudes a l'hora de pagar l'IBI; el mateix passa amb els autònoms que s'han donat de baixa, els quals podrien rebre ajudes en relació a l'impost de circulació. Estes propostes i altres han estat rebutjades mentre altres ajuntaments del país les apliquen, tenint un 10% menys de pobresa segons els estudis oficials. Tortosa, líder en pobresa, no ho és en buscar solucions per combatre-la", ha afegit.

De la mateixa manera, Jordan ha expressat la seua desconfiança amb les operacions econòmiques del consistori. Així, el grup ecosocialista ha recordat la "marxa enrere" del projecte de les piscines, "el fracàs de l'aparcament soterrat del Rastre, tot i l'ampliació de la zona blava per a l'empresa que l'havia de construir, o la pujada de l'aigua". Segons ICV, són "unes operacions irreals on els tortosins perden". "També són alarmants els informes de l'interventor en relació a les irregularitats de l'auditoria a Gumtsa i els plans de sanejament que es demanen pel deute acumulat en les societats municipals", ha afirmat Jordan.

Finalment, Jordan també ha recordat que el del 2013 és un altre pressupost municipal sense pla estratègic per al municipi, "una de les principals promeses de Bel i CiU". A més, també ha denunciat l'incompliment amb les EMD de Bítem, Jesús i Campredó. "Un any més no es passen els diners mínims en inversió segons els convenis signats. Per tant, o cal que modifiquen els convenis, o els compleixen. Si l'alcaldia no estigués en mans de CiU i els pobles sí, seria un demanda reiterada", ha advertit el portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa.


 Imatge ICV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta