21 de desembre del 2012

L'oposició bloqueja l'aprovació del pressupost presentat pel govern de CiU a la Ràpita

SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L'equip de govern de CiU, en minoria a l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita des del trencament del pacte per part deel PSC, ha vist com el seu projecte de pressupost municipal per al 2013 no ha pogut tirar endavant. El projecte de pressupost que ha presentat l'alcalde Joan Martín Masdéu ha rebut en contra de PSC, ERC i EBIN (Ebrencs Independents), a més de l'abstenció del PP. Així, en un ple celebrat aquest dijous a la nit, l'oposició va acusar el govern de CiU de "no negociar prèviament amb les diferents forces polítiques i buscar el seu suport". Però, segons va retraure CiU, tant el PSC com PP no van acudir a una trobada convocada divendres -i que no es va fer extensiva a ERC i EBIN. En aquest sentit, socialistes i populars consideraven que la proposta de l'alcalde "ja estava feta".

L'equip de govern convergent ja va lliurar un esborrany del pressupost a tots els grups de l'oposició i, en aquest sentit, l'alcalde va lamentar que "durant dos mesos no ha tingut notícies d'aquests". Aquests, però, consideren que ha de ser Martín i el seu govern qui havia de donar "el primer pas". En el creuament de retrets, l'alcalde va acusar els grups opositors d'ofegar el govern en minoria i de "comprometre el finançament d'algunes inversions". Per contra, els grups fora del govern van insistir a demanar "consens" per emetre un vot favorable.

La proposta de pressupost municipal per al 2013 que va presentar el govern de CiU preveia 13,6 milions d'euros d'ingressos i 12,7 de despeses: o sigui, un superàvit de 900.000 euros. Pel que fa a inversions, la partida prevista suposava un increment en 45.000 euros respecte el 2012, amb una dotació total d'1,2 milions d'euros. La partida de personal, de 4.900.000 euros, es reduïa un 1,4%, mentre que la despesa corrent s'incrementa un 5% per l'absorció de la pujada de l'IVA i de la llum (20%).

Un pressupost "excepcional", segons va apuntar el regidor d'Hisenda, Joan Baptista Forcadell, "per adaptar-se a la situació actual, tant legal com econòmica i social". CiU va destacar que els comptes conserven les subvencions a les entitats socials, es garanteix el funcionament de la llar d'infants municipal -l'Ajuntament absorbiria els 80.000 euros que deixa de percebre del Departament d'Ensenyament-, i s'incorpora una nova partida de 30.000 euros per a beques de transport per als estudiants universitaris. 

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta