4 de gener del 2013

Sabaté (PSC): ‘La imatge de les piscines de Tortosa és una vergonya’

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del PSC a Tortosa, Antoni Sabaté, ha reiterat aquest divendres les seues crítiques a la gestió econòmica del govern municipal de Convergència i Unió, que ha fet que el deute viu de l’Ajuntament haja passat de 35 a 55 milions d’euros en els darrers cinc anys. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Sabaté ha justificat el vot dels socialistes en contra del pressupost municipal per al 2013, i ha assenyalat que la seua demanda d’uns comptes “més ambiciosos” no anaven lligats a una reclamació d’una major despesa. En aquest sentit, el portaveu socialista ha reclamat a l’alcalde, Ferran Bel, que siga més bel·ligerant amb la Generalitat, a l’hora de reclamar els diners que el govern català deu a l’Ajuntament de Tortosa. Sabaté ha afirmat que el govern de Convergència i Unió a la Generalitat està escanyant l’Ajuntament tortosí amb els seus impagaments, i que ara l’alcalde no pot culpar el tripartit. Segons el portaveu socialista, Bel hauria de ser més insistent amb el seu partit per aconseguir el finançament compromès per part de la Generalitat.

D’altra banda, Sabaté ha recordat que el govern de Bel es caracteritza per haver fet operacions d’enginyeria administrativa i financera per tirar endavant alguns projectes, com ara la reforma de l’estadi municipal per construir el nou complex d’aigües, o bé la construcció de pàrquing soterrat de la plaça Mossèn Sol. Uns projectes “fracassats” que, segons ha recordat el portaveu del PSC, van ser les promeses estel·lars de Convergència i Unió durant la campanya electoral. Segons Sabaté, la imatge de “marginalitat i d’abandonament” que ofereixen actualment les obres aturades de les piscines és “impresentable”, “una vergonya”, i molt perjudicial per a Tortosa.

En aquest sentit, el portaveu del PSC ha reclamat una vegada més que el govern de Bel explique quina és la situació del projecte de les noves piscines , i quina decisió pren al respecte. De fet, Sabaté ha afirmat que si el projecte del complex d’aigües no tira endavant a través de Tortosasport, no està justificat mantenir aquesta entitat mercantil perquè “perjudica la butxaca dels tortosins”.

De fet, Sabaté ha afirmat que per afrontar la situació econòmica i financera del consistori, al govern de Tortosa no li queda més marge de maniobra que retallar en serveis públics com la neteja viària, o bé seguir incrementant la pressió fiscal sobre els ciutadans. Així, el portaveu del PSC ha posat d’exemple la pujada del 3% de la taxa de l’aigua i clavegueram per a l’exercici del 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta