19 de febrer del 2013

El PSC crida la ciutadania a implicar-se en la millora de la ciutat amb la campanya 'Xeic! Pos com tenen Tortosa'



TORTOSA (Baix Ebre).- Els grup municipal del PSC ha presentat aquest dimarts la campanya Xeic! Pos com tenen Tortosa!, per denunciar la "deficient gestió" de l'Ajuntament "en la cura i el manteniment de la ciutat". De fet, el regidor del PSC que ha anunciat la posada en marxa de la campanya, Enric Roig, ha advertit també de "la desídia" d’un govern municipal que "es nega a admetre un estat de deixadesa alarmant" dels espais públics de Tortosa. Segons els socialistes, la ciutadania pot seguir i  també participar en la campanya a través del web www.xeictortosa.webnode.es i del perfil de Twitter, @xeictortosa o amb l'etiqueta #xeictortosa. També a la pàgina de Facebook de Xeic Tortosa i amb un perfil a Instagram, @xeictortosa.

Passos de vianants despintats, voreres amb rajoles trencades, semàfors en deficient estat de conservació, calçades plenes de sots, places i zones de vianants sense bancs, arbres que es talen i no es replanten... Una llista "interminable", segons el PSC de Tortosa, que configuren “una imatge molt negativa de Tortosa, no només per a la ciutadania en general, sinó per als visitants, perjudicant el comerç i el turisme en un moment en què hauríem de ser més competitius”, ha afirmat Roig.


Per tot plegat, Roig ha instat de nou el govern de Ferran Bel a prioritzar els recursos. "Es tracta d’una administració més preocupada en obres faraòniques, que estan encallades també per la seva mala gestió, i en les seves carreres polítiques, que en les prioritats a la ciutat, que avui són unes altres", ha afirmat el regidor del PSC. Segons Roig, l’estat del manteniment actual de la ciutat és conseqüència d’un pressupost insuficient, que fa que els serveis municipals estiguen "desbordats". En aquest sentit, tal i com asseguren que van fer en la darrera comissió informativa de l’Espai Públic, els socialistes insten al govern de CiU a impulsar un Consell de la Via Pública, un nou òrgan de participació ciutadana del qual podrien formar-ne part també les associacions de veïns, les entitats esportives i les associacions de mares i pares d'alumnes. A més, el PSC considera que caldria iniciar també una campanya municipal de conscienciació. “Oferim la nostra col·laboració al govern, amb l’objectiu de proporcionar una imatge atractiva de la ciutat, millorar la qualitat de vida dels ciutadans, i evitar accidents”, ha subratllat Roig.

De la mateixa manera, també li reclamen incrementar el pressupost municipal i no fer més acomiadaments de treballadors destinats al manteniment de la via pública, “ans al contrari, reforçar la plantilla”. Així mateix, des del PSC demanen renunciar a dur a terme altres iniciatives que impliquen despesa econòmica “mentre no estiguin garantides les de primera necessitat de cura de la via i espais públics”, i posar en marxa experiències ciutadanes per implicar els veïns i veïnes amb accions, entre d'altres, com l’adopció ciutadana d’espais comuns i d’arbres per part dels escolars, i premiar l’ús cívic de les instal·lacions.

Per als socialistes la implicació dels tortosins i tortosines és fonamental per millorar la qualitat de vida a la ciutat. Així, Xeic! Pos com tenen Tortosa!  Xeic! Ajudan’s a millorar Tortosa! és una campanya “per obrir els ulls al govern de CiU i que destini més recursos al manteniment i neteja dels carrers”. La forma de participar és la següent. Quan es localitzi un desperfecte o un espai amb alguna incidència, es fa una foto amb el cartell Xeic!, que es pot descarregar en el web de la campanya. La imatge es pot enviar per correu (al web) o penjar-la al perfil de Facebook. Es pot lliurar amb el nom o amb un pseudònim, tot indicant el lloc on pertany.

A més, tots aquells que facin arribar les seues fotos participaran en un concurs. El guanyador rebrà com a premi una nit d’hotel a Vitòria-Gasteiz, la capital verda d’Europa 2012. Periòdicament, el PSC trametrà a l’alcalde les fotodenúncies enviades pels ciutadans, perquè el departament municipal corresponent les puga solucionat. “I d’aquesta manera”,  ha insistit Roig, “entre tots ajudem a millorar Tortosa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta