3 de febrer del 2013

L'alcalde de Tortosa fa una crida a la unitat del territori per aconseguir millores ferroviàries



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, el convegent Ferran Bel, ha demanat un esforç als representants de la societat civil del territori, per evitar que la mobilització iniciada per reclamar una millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre es quede en un no res. Bel ha fet una crida a la unitat per mantenir "un discurs fort i mantingut en el temps", davant del "greuge comparatiu" entre les noves tarifes i durada de trajectes de la nova línia del TAV Barcelona-Girona-Figueres i els serveis ferroviaris de les Terres de l'Ebre. Segons ha dit, les reivindicacions s'han d'adreçar a Adif i al govenr espanyol, "i quan hagin fet els deures, haurem de dirigir-nos al govern català", ha remarcat.

Per Bel, si es volen aconseguir els objectius, cal "no defallir si en tres mesos no hi ha resultats". Per això ha insistit que la protesta per la millora ferroviària s'ha de dirigir des de la societat civil "de forma transversal i independent". Així, l'alcalde de Tortosa l ha posat com a exemples de reivindicació constant el treball dut a terme pel teixit social i econòmic gironí, que segons Bel ha estat "constant i perseverant". Al mateix temps, ha afegit que adreçarà una pregunta aquesta setmana a la ministra de Foment, Ana Pastor, durant la sessió de control al govern de l'Estat al Senat.

D'altra banda, l'alcalde de Tortosa ha fet referència a les informacions sobre el debat territorial que hi ha a la Ribera d'Ebre, en relació als residus i als serveis ferroviaris. Bel ha recordat que la moció que presenta CiU aquest diluns al ple de l'Ajuntament de Tortosa sobre millora dels serveis ferroviaris també reclama millores a la línia Reus-Móra. "Procuraré no caure en la provocació de caure amb enfrontaments amb la Ribera d'Ebre. Potser a algú li interessa. Aquests debats s'han de fer abans en altres àmbits abans de fer-los públics. El que no es pot fer és confondre els interessos personals amb els interessos del territori", ha dit Bel. L'alcalde tortosí ha afegit que tant des del govern de la Generalitat com des de CiU s'haurà de treballar per reprendre el diàleg i fer una reflexió.

En l'habitual compareixença de l'alcalde i la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, prèvia al ple ordinari, Bel ha destacat les mocions de millora dels serveis ferroviaris que han presentat CiU, PSC, ERC i Iniciativa-Entesa per Tortosa. Una que moció que Bel confia a poder pactar, així com també a l'adhesió a la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament dimecres de la setmana passada. En aquest sentit, Bel ha recordat que el PSC ha votat mocions semblants en altres ajuntaments i consells comarcals, i ha afegit que "el grup municipal del PSC, i aquells que hi tenen influència, són més aviat de línia PSOE que no pas PSC".


1 comentari:

  1. M'havia fet il·lusions de que hi havia alguna referència a l'altra línia de tren de les Terres de l'Ebre, bé, per a la seva informació, Sr. Bel i altres, la línia no s'atura a Móra, més enllà hi ha Ascó, Flix, Riba-roja, i fins hi tot es pot anar a Zaragoza i a Madrid!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta