4 de febrer del 2013

Els 'papers de Bárcenas' inclouen 6.000 euros per a 'Elvira' pocs dies abans de la primera pedra del transvasament

TERRES DE L'EBRE.- Els anomenats 'papers de Bárcenas' que el diari El País ha tret a la llum pública -i que es presenten com els apunts de la comptabilitat oculta del Partit Popular amb presumptes sobresous per a membres de la cúpula del partit- també inclouen una anotació que afecta indirectament les Terres de l'Ebre. Segons els papers 'íntegres' que ha difós aquest diumenge El País, l'extresorer del PP va anotar el 5 de febrer del 2004 una aportació de 6.000 euros per algú de nom 'Elvira', sense concretar-ne el cognom. Aquesta és la única 'Elvira' que figura en els 'papers de Bárcenas' publicats fins ara, i es podria correspondre amb Elvira Rodríguez, qui en aquella època era la ministra de Medi Ambient del segon govern de José María Aznar.

De fet, el 18 de febrer del 2004, quan ja faltava menys d'un mes per a les eleccions estatals del 14 de març del 2004, tant Aznar com Rodríguez van posar la primera pedra del transvasament en un acte a Almeria, i van anunciar la licitació de totes les obres pendnets del projecte amb què el PP pretenia portar 1.050 hectòmetres cúbics anuals d'aigua de l'Ebre fins a Barcelona, la Comunitat Valenciana, la regió de Múrcia i la mateixa província andalusa. De la mateixa manera, uns dies després, el 26 de febrer del 2004, la ministra Elvira Rodríguez va ser acompanyada per l'aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps, en una visita a Vinaròs, on va ser escridassada per uns 300 activistes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i pagesos del Baix Maestrat i del Montsià. Rodríguez havia de posar la primera pedra del transvasament en aquest tram a tocar de les Terres de l'Ebre, però la junta electoral de Castelló va acabar desautoritzant l'acte. La visita de la ministra a Vinaròs es va fer enmig d'un fort desplegament policial, i els antiavalots van haver d'actuar per dispersar els manifestants antitransvasament.


Els papers de 'Bárcenas'

Un dia després que Mariano Rajoy assegurés que "mai" havia "rebut ni repartit diner negre" i defensés també a altres dirigents del Partit Popular, el diari El País ha publicat aquest diumenge les anotacions íntegres que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, havia fet durant 20 anys de gestió i que contradirien la defensa del president del govern. Una de les revelacions més destacades és que Rajoy hauria cobrat presumptament 322.321 euros en dotze anys, als que s'afegirien 33.207 euros en concepte de "vestits" d'home i "corbates". Els exministres Álvarez Cascos (321.000 euros), Javier Arenas (225.000) i Rodrigo Rato (216.000) són altres noms que apareixen en els llistats d'aquesta suposada comptabilitat oculta del PP.

Així, després de les explicacions donades per Rajoy aquest dissabte en la comissió executiva extraordinària del PP, on no es va permetre que els periodistes fessin preguntes, el rotatiu publica aquest diumenge catorze pàgines manuscrites on consten, entre d'altres, els presumptes sobresous. Les dades engloben el període entre el 1990 i fins el 2008, moment en què Maria Dolores de Cospedal va arribar a la secretaria general del partit i es va expulsar a Bárcenas de la formació. Al 2002 comencen a aparèixer noms d'empresaris que contribuirien amb les seues "donacions" a engreixar els comptes del partit, segons apunta El País. Algunes superaven els 60.000 euros, incomplint així el límit permès en la llei de finançament de partits. Quatre anys després, apareixen als quaderns de Bárcenas noms de corporacions empresarials com Villar Mir (530.000 euros), Mercadona (240.000 euros) o Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), per valor de 165.000 euros, ha destacat l'Agència Catalana de Notícies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta