4 de febrer del 2013

[Tribuna] 'Adéu Localet', article de Tere Castellà

La propera setmana tanca el bar més nou de Bítem, però també tenim un molí d’oli tradicional que està començant a funcionar, pendent encara d’alguns tràmits burocràtics. Aquests fets m’han fet pensar en l’economia del nostre poble i per on haurien d’anar les coses per a dinamitzar-la.

Potser es creu que des d’un govern municipal, especialment quan es tracta d’un poble petit, no es pot fer res per millorar l’economia, però permeteu-me que pensi que això no es així.

Bítem és un poble que no ha mirat mai cap al turisme i, tal vegada, s’haurien d’anar fent coses des del govern de l’EMD en aquest sentit. Actuacions per a les quals es necessiten pocs diners i que per a fer-les estic segura que trobaríem subvencions.

Fa dos anys que tenim EMD, però fa sis anys que tenim els mateixos governants, així que tenien temps per haver-se preparat i per anar fent accions una vegada constituïda l’EMD. Encara no tenim web municipal i al web de la Fira de la Clementina hi consta la salutació de Josep Cugat com a alcalde pedani. Tant costa anar fent coses?

Hi ha gent que de les crisis en treu oportunitats i, efectivament, en mals moments es poden aconseguir avantatges quant a costos, també s’haurien d’agilitzar els tràmits per a la implantació de nous negocis i hi haurien d'haver alguns avantatges fiscals per als primers temps de funcionament d’un negoci.

Hi ha plans d’ajudes per a joves agricultors, joves emprenedors, dones emprenedores, però necessitem polítiques actives per fer arribar a la gent la informació i és en aquest sentit que lamento que el govern de l’EMD, que ha apujat un 20% la partida de sous en el pressupost del 2013, no hagi estat capaç d’incloure una partida per mirar de contractar un/una dinamitzador econòmic per als possibles emprenedors del nostre poble.

Els proposo que parlin amb els emprenedors del poble, amb tots, que intercanviïn experiències i que d’acord amb ells emprenguin polítiques actives en aquest sentit.

Tenim un poble bonic i amb bona qualitat de vida, però al pas que anem es convertirà en un poble dormitori.

Teresa Castelllà Carles
és portaveu Grup PSC EMD de Bítem

1 comentari:

  1. Jo crec que des de fa alguns anys, Bítem ja és, poble dormitori. Respecte a la politica del poble, el tracte que jo he tingut amb ells, sempre a segut de refrenament, com a de pasotisme. A mi em fa la sensaciò que no interessa que el poble creixi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta