25 de febrer del 2013

Salvadó (ERC) avisa que sense llocs de treball a Flix s'han acabat els miraments amb Ercros

FLIX (Ribera d'Ebre).- El diputat d'ERC, Joan Tardà, i el secretari adjunt dels republicans, el diputat rapitenc LLuís Salvadó, han visitat aquest dilluns al migdia la concentració de treballadors a les portes de la planta d'Ercros a Flix. A més, s'han reunit amb l'alcalde de la població, el socialista Marc Mur, i amb els membres del comitè d'empresa. Salvadó ha assegurat que davant l'anunci de l'empresa d'aturar el seu projecte empresarial i social a Flix, tots els agents implicats es veuran obligats a replantejar la "permissivitat" que han tingut durant anys amb Ercros. Per aquest motiu, Salvadó ha anunciat que a partir d'aquest moment l'exigència amb el grup químic serà "molt més elevada", i es demanaran "responsabilitats" sobre l'impacte ambiental al riu Ebre i al conjunt de l'espai que ocupa l'empresa, pels episodis de contaminació.

En aquest sentit, cal recordar que Salvadó era el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre quan al setembre 2004 es va fer públic un estudi que mostrava una important acumulació de residus químics i radioactius al pantà de Flix. El ressò mediàtic del cas va generar una alarma social a la qual les administracions catalana i espanyola van respondre amb un pla d’actuacions per descontaminar aquest tram del riu Ebre, tot i que les obres han acumulat anys de retard. La planta centenària d’Ercros va ser identificada com la responsable dels abocaments.

"No caurem amb el parany que encara hi ha activitat a Flix" ha dit el dirigent d'ERC, qui també ha assegurat que cal que tots els polítics, entitats i agents implicats treballen conjuntament per salvaguardar els llocs de treball al municipi. "Això no és només un ERO, sinó que és el desmantellament del projecte industrial a Flix’, ha afirmat Salvadó. Després de qualificar la situació "d’extremadament greu", el diputat republicà ha recordat que "hi ha altres alternatives molt millors" als  156 acomiadaments previstos per l'empresa. Salvadó ha deixat clar que "aquestes terres, i el país en general, hem mantingut una certa tolerància en l’exigència de les responsabilitats ambientals que històricament Ercros ha vingut derivant en aquest municipi. Responsabilitats en les que hem estat tolerants, de la mà de que hi havia un projecte industrial i de que l’empresa assumia la seva responsabilitat social a Flix", ha insistit.

Però davant del nou plantejament d’Ercros, Salvadó adverteix que "tots els agents implicats ens veurem obligats a fer un plantejament d’una exigència molt més elevada davant de l’empresa per la responsabilitat sobre el seu impacte ambiental, tant dins del riu, com també sobre el conjunt de les 30 hectàrees que ocupa". Salvadó ha demanat a Ercros que replantege les seues intencions, perquè "si no hi ha projecte industrial, ni responsabilitat social per part d’Ercros, òbviament haurà d’haver-hi responsabilitat ambiental". Així, ha dit que ERC coordinarà les seues actuacions amb el comitè d’empresa i l’Ajuntament de Flix, "que són els que estant a primera línia de foc, i saben quines són les accions més adequades a fer i quin és el millor moment per fer-les’", ha dit Salvadó.

Per la seua banda, el diputat Joan Tardà ha demanat que no es permeti que "al segle XXI al nostre país les empreses actuïn com a grans depredadores". Tardà ha afirmat que "anem contra rellotge", però ha deixat clar que "no ens podem permetre el luxe que ens trinxin el teixit industrial i els treballadors". És per això que Tardà ha manifestat que  "cal que l’empresa tingui clar quines són les seves hipoteques perquè durant molts any ha contaminat el nostre país i territori. Ells saben de què estem parlant. Ara cal que reflexionin i s’ho pensin una mica, perquè a les males tenen molt a perdre".

Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta