25 de febrer del 2013

Ventura (PSC): ‘El Govern ha de ser més exigent i combatiu amb Ercros’



FLIX (Ribera d'Ebre).- La primera secretària del PSC a les Terres de l’Ebre, Núria Ventura, ha lamentat aquest dilluns que la Generalitat haja llançat la tovallola per evitar els acomiadaments de la planta electroquímica de Flix que el grup Ercros va anunciar la setmana passada. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ventura ha afirmat que l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha presentat Ercros és tan injust i injustificat com els que abans van presentar altres grans indústries del territori com Antaix i Cemex. En aquest sentit, la diputada socialista ha rebutjat les declaracions que va fer divendres el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, qui va anunciar que el govern català farà tots els esforços perquè l'acord laboral entre l'empresa i els treballadors de Flix sigui “el més equilibrat possible”. De fet, Puig també va avançar que el govern estudiarà possibles alternatives per recol·locar els afectats, i va obrir la porta a impulsar nous plans de reindustrialització a la zona. Segons Ventura, el govern de Convergència i Unió hauria de ser molt més combatiu i exigent, per evitar uns acomiadaments tan injustos per part d’una empresa que ha contaminat el riu i que fins ara suposava bona part de l’activitat industrial i econòmica de la Ribera d’Ebre.

En la mateixa entrevista a Primera Columna, Ventura ha afirmat que amb els anuncis que ha fet la Generalitat de plans de xocs i de plans de reindustralització no n’hi ha prou, ja que la gent de les Terres de l’Ebre necessita tenir un futur clar. Segons la primera secretària del PSC al territori, el govern català ha d’anar més enllà de les paraules i de les declaracions. Ventura ha remarcat que, a més de la redacció dels diversos plans, cal donar suport a altres sectors de l’economia que podrien absorbir una part important dels acomiadaments de la indústria. En aquest sentit, la diputada socialista ha destacat la falta d’atenció cap al sector agroalimentari. També ha recordat que el sector públic s’ha vist afectat a causa de les diverses retallades en salut i en educació.

En aquest sentit, Ventura ha volgut recordar que la reforma laboral que ha facilitat a les empreses la presentació d’EROs com els d’Ercros, Antaix o Cemex, es va aprovar a Madrid amb els vots del Partit Popular i també de Convergència i Unió. D’altra banda, en l’àmbit parlamentari, Ventura ha recordat que fa temps que el PSC va presentar una esmena al pressupost de la Generalitat, tot reclamant una pla de diversificació i creixement econòmic per a la Ribera d’Ebre. Però la diputadasocialista ha reiterat que l’actual és un govern “molt passiu”, que es mira els problemes des de la barrera i que busca enemics exteriors, sense cercar solucions.

Segons Ventura, el PSC pressionarà al govern de CiU des del Parlament, perquè actue en defensa dels treballadors de Flix o de qualsevol altra empresa del territori. Així, ha afirmat que la defensa dels treballadors de Flix s’ha de posar per damunt dels interessos del grup Ercros, gairebé sense donar explicacions. La diputada del PSC també ha recordat que els socialistes fa més d’un any que al Parlament reclamen l’inici de les obres de descontaminació del pantà de Flix. Unes obres que han de servir per recuperar el riu des del punt de vista mediambiental, així com la dignitat del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta