26 de febrer del 2013

Bel negocia amb Adif un altre conveni per als terrenys de Renfe a Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat aquest dimarts que l’Ajuntament de Tortosa ha obert fa poques setmanes un nou període de negociació amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), per alliberar i urbanitzar els terrenys de Renfe al centre de la ciutat i aconseguir les millores necessàries a l’estació de trens. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Bel ha assenyalat que la voluntat del consistori és canviar les condicions del conveni signat entre els responsables d’Adif i l’Ajuntament durant l’etapa de l’alcalde socialista Joan Sabaté. Segons Bel, en l’actual context de crisi, Tortosa no pot assumir les condicions econòmiques fixades per a l’Ajuntament. Així, l’alcalde ha destacat que l’Ajuntament i Adif s’han entès per qüestions puntuals com l’obertura del pas de vianants entre els carrers Cervantes i Ronda Docs, o per la retirada del pont en desús de l’avinguda de la Generalitat. Ara espera que passe el mateix amb la globalitat del conveni, després de la reunió el mateix alcalde i la regidora d’Urbanisme van mantenir fa uns dies amb el director general de Patrimoni d’Adif.

En aquesta línia, Bel ha remarcat que intentaran esgotar totes les vies de negociació, i fer entendre als responsables d’Adif que l’Ajuntament de Tortosa no té cap intenció de fer cap negoci urbanístic o immobiliari amb els terrenys que Renfe va deixar en desús. Sobretot, segons Bel, el consistori vol que els terrenys s’urbanitzen, tot posant-los a un preu de mercat raonable. En paral·lel, l’alcalde ha remarcat que també han demanat a Adif que face les obres pendents de recreixement de les andanes, per facilitar l’accés dels usuaris als combois, si ara no pot assumir la reforma integral de l’estació de Tortosa.

D’altra banda, Bel ha volgut valorar la constitució de la nova plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, que dissabte va començar a caminar amb una assemblea a l’auditori de Tortosa. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que és un pèl precipitat haver convocat un tall de carretera a l’N-340 per al proper 24 de març, i més encara tenint en compte que serà Diumenge de Rams. En qualsevol cas, Bel ha animat els ciutadans a participar en les mobilitzacions que puga convocar la plataforma Trens Dignes, ja que tota la feina que es puga fer des del punt de vista ciutadà, institucional o política serà molt important. Amb tot, l’alcalde de Tortosa ha afirmat que no seria convenient que la plataforma Trens Dignes s’acabe contaminant per l’acció dels partits polítics, encara que ha demanat unitat en les reivindicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta