24 de març del 2013

Armats de Flix amb adhesius de #Flixenlluita a la processó de Rams de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup d'Armats de Flix, amb la seua característica samaritana, han tornat a desfilar en la processó de la Passió de Tortosa, que enguany ha superat la xifra de 2.000 vestes. Però enguany la solemnitat de la legió romana de Flix tenia un significat especial, teninet en compte la mobilització del poble en contra de l'expedient de regulació d'ocupació d'Ercros. De fet, hi havia alguns armats que lluïen al vestit un adhesiu amb el lema #Flixenlluita que s'ha fet popular durant aquestes més de quatre setmanes de mobilització en contra dels acomiadaments a La Fàbrica.

La Confraria dels Armats de Flix està formada per una setantena de persones. Algunes són noies que desfilen vestides de romà i fan picar les llances o toquen el tambor, però una s'hi incorpora cada any per interpretar el paper de samaritana. De fet, hi ha una llarga llista d'espera, per poder encarnar la samaritana que va donar de beure a Jesús i va canviar de vida. Tal és el lligam d'aquesta figura a la confraria, que quan a finals dels anys 60 del segle XX, quan es va prohibir la seua presència a les processons, els armats van complir l'amenaça de no participar a la processó sense la samaritana, i van trigar onze anys a tornar a sortir al carrer. Amb un càntir sota el braç i caminant de forma suggeridora, la samaritana acompanya els armats de Flix en totes les processons que se celebren al poble durant la Setmana Santa. Però a la processó de l'Encontre, la que es farà el proper diumenge de Pasqua, el seu protagonisme es multiplica, ja que és l'encarregada d'escenificar la nova vida evangelitzadora que comença després de conèixer Jesús.


Imatge Enric Roig a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta