24 de març del 2013

Més de 2.000 vestes desfilen en la processó de Rams de Tortosa, la més multitudinària dels darrers anys



TORTOSA (Baix Ebre).- Són 200 anys d'història, però la Processó de la Passió de Tortosa d'enguany ha estat de les més multitudinàries que es recorda. Hi han participat més de 2.000 vestes, integrants de les onze confraries de la ciutat i de la desena de bandes de tambors que s'hi han sumat. La presidenta de l'Agrupació de Confraries de Tortosa, Cinta Fontanet, ha destacat que la Setmana Santa de Tortosa viu una etapa de creixement, marcada per la inauguració ara fa dos anys del centre d'interpretació on, durant tot l'any, es poden visitar i veure els passos. Com ja és tradicional, el grup dels Armats de Flix han estat els encarregats d'obrir la processó tortosina, una de les primeres i més destacades que es viu a la Setmana Santa a Catalunya.

La gran participació que ha tingut la Processó de la Passió de Tortosa d'aquest any és un dels aspectes més destacats en l'inici de la Setmana Santa a les Terres de l'Ebre. Amb més de 2.000 vestes, onze confraries i deu bandes de tambors, la processó, com ha destacat la presidenta de l'Agrupació de Confraries de Tortosa, Cinta Fontanet, ha estat de les més "multitudinàries" que es recorden. També una gran afluència de públic ha omplert els carrers per veure el seguici dels passos i l'escenificació que el conjunt de confraries fan de la passió i la mort de Jesús. Preveient aquesta gran resposta de la gent, una de les novetats ha estat la recuperació del recorregut pel carrer Montcada - en els darrers anys, tancat a causa de les obres al nucli antic-, que allarga la processó i possibilita la participació de més gent.

La processó de Tortosa té més de 200 anys d'història i és de les primeres i més destacades que se celebra durant la Setmana Santa catalana. A més, des que fa dos anys les confraries van inaugurar el Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, la festivitat ha agafat força i està creixent. "Ara crec que estem en un moment de créixer, molta gent ha vingut a buscar els hàbits o a interessar-se sobre on podien llogar-los", ha destacat Fontanet.

Durant tots aquests dies, el Centre d'Interpretació de la Setmana Santa de Tortosa, ubicat a l'antiga església de Sant Antoni, estarà obert al públic. Aquest centre ha tingut una gran rellevància en el fet que aquesta tradició s'hagi avivat a la capital ebrenca. Fontanet ha destacat que durant aquests dies gairebé tots els actes de les confraries se celebraran en aquest equipament per potenciar-lo i que la gent l'ubiqui i el conegui.

Via ACN (Anna Ferràs)

2 comentaris:

  1. la festivitat ha agafat força i està creixent. "Ara crec que estem en un moment de créixer, molta gent ha vingut a buscar els hàbits o a interessar-se sobre on podien llogar-los", ha destacat vestes.

    ResponElimina
  2. Realment increïble.
    Això és per la p. crisi i la penitència, o és una fantotxada més?
    Tortosa és única per a fer els ridícula més espantosos.
    Pipa, per-a-pipa, porró, porró, porró!
    Deu meu! Baixa i arregla'ls-hi el cerebel.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta