25 de març del 2013

La nova llei de governs locals només convertirà les quatre diputacions actuals en vegueries


TERRES DE L'EBRE.- El govern català ha renunciat a crear, a causa de la crisi i en una primer fase, les vegueries de les Terres de l'Ebre, de l'Alt Pirineu i de la Catalunya Central. Així, la nova llei de governs locals només convertirà les quatre diputacions actuals -Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona- en vegueries, amb un canvi de nom; però no se'n crearan de noves tot i les previsions de l'Estatut de Catalunya del 2006. Així ho avançat al diari El Punt Avui el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, tot explicant que amb la nova llei es vol desenvolupar les previsions de l'Estatut i, per tant, coordinar les administracions locals. Entre aquestes, hi ha figures que avui la legislació catalana no assumeix ni regula, com és el cas de les diputacions, originàriament creades per l'Estat espanyol. Per tant, el que farà Catalunya és integrar-les i substituir-les per una figura que sí que reconeix l'Estatut: les vegueries.

Però no n'hi haurà de noves, ja que caldrà esperar a un millor moment econòmic: "El que no podem fer sota cap concepte avui és crear nous ens a més de les diputacions actuals", ha afirmat Cañada. Segons ha afegit, caldria convèncer l'Estat i hi hauria conseqüències més enllà de canviar les línies divisòries, ja que caldria readaptar l'administració i modificar la llei electoral.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta