25 de març del 2013

Uns xiquets localitzen restes humanes quan jugaven a l'ermita de Flix

FLIX (Ribera d'Ebre).- Uns xiquets que jugaven amb una pala de platja van localitzar aquest diumenge l'esquelet d'una persona a la zona de l'ermita del Remei de Flix, on un grup de joves de la població estava celebrant una calçotada. Les despulles humanes van ser retirades per part dels Mossos d'Esquadra, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Flix. En aquest sentit, les mateixes fonts han apuntat que podria tractar-se de l'esquelet d'un combatent de la Guerra Civil, ja que l'ermita del Remei va ser utilitzada com a hospital durant la Batalla de l'Ebre.

 Imatges El Agitador

6 comentaris:

  1. No em sembla bé la exhibició d'aqeustes restes d'aqeusta manera, em sembla una falta de respecte pel soldat i potser pels familiars que l'estaran buscant. És una foto d'una persona particular, només amb afany d'exhibicionisme. si us plau, la notícia també es pot donar sense fotos.

    ResponElimina
  2. Potser sí. Però es pot explicar la història de la Guerra Civil i dels bombardejos sobre la població civil sense les imatges dels documentals amb les víctimes, molts dels quals eren xiquets? Es pot explicar el drama de qualsevol guerra sense mostrar les víctimes, totes elles persones particulars? El millor antídot contra la temptació humana de la guerra és recordar que en un conflicte armat sempre hi ha morts.

    ResponElimina
  3. Efectivament Gustau, tens raó i no dic , ni penso, que no s'hagin de difondre imatges com aquestes en cap cas, només dic que aquestes imatges procedeixen de les persones que ho van trobar, que ho van remenar i col·locar per a la foto, i, ja no diré res dels comentaris que van fer al la seva pàgina del facebook, amés ja saps que hi ha gent que busca coses així, no s'hauria d'haver fet públic el lloc fins que els arqueòlegs i els científics facin la seva feina, les gestions amb el memorial, que és qui te les competències ja estan fetes.

    ResponElimina
  4. Per favor! és un esquelet, mort i enterrat fa 75 anys!, simplement és un peu de foto que il.lustra una notícia que no té res de morbosa i que està tractada amb tot respecte. La mort i la guerra és una realitat, que sovint imatges com aquesta ens la recorden, no podem viure amagant aquestes realitats. Crec que estem anant massa lluny amb el "políticament correcte". Ara ens rasguem les vestidures però més d'un de nosaltres haguéssem pres fotos de la troballa. L'unic que puc estar d'acord és amb l'assumpte dels comentaris del facebook, però d'aquí a no exposar les imatges d'un simple esquelet...crec que és exagerat

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Perdó...se m'ha copiat dos vegades lo mateix comentari!! :(

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta