12 de març del 2013

Batea té un superàvit de 1,1 milions més una reserva de 200.000 euros per a la nova piscina coberta



 BATEA (Terra Alta).- L’Ajuntament de Batea ha tancat l’exercici pressupostari del 2012 amb unes xifres de rècord, ja que ha tingut un romanent de tresoreria de més d’1,1 milions d’euros. De fet, el seu alcalde, Joaquim Paladella, ha explicat aquest dimarts que d’entrada no utilitzaran aquest superàvit per fer noves actuacions, ja que tenen totes les inversions cobertes amb el pressupost municipal que han aprovat per al 2013. Per tant, només recorreran al romanent de tresoreria per afrontar algunes obres que puguen sortir d’imprevist, i faran calaix per si continua la crisi econòmica i necessiten els diners per fer alguna actuació important abans del final de l’actual mandat. En aquest sentit, durant l’actual exercici també han fet una reserva de 200.000 euros per iniciar les obres de la nova piscina coberta, tot i que ara l’Ajuntament de Batea ha encarregat un estudi per determinat la viabilitat econòmica del manteniment d’aquesta nova instal·lació municipal. Amb tot, Paladella sí que ha anunciat millores importants en la piscina, com ara la renovació de la depuradora i la substitució de la gespa de la zona d’esbarjo.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, l’alcalde de Batea ha afirmat que la situació de les finances municipals és excel·lent, tot i que la Generalitat continua tenint un deute important amb aquest ajuntament de la Terra Alta. Paladella ha calculat que el govern català havia arribat a deure uns 800.000 euros a Batea, però que ara aquesta xifra ha minvat i oscil·la entre els 400.000 euros i el mig milió d’euros. En qualsevol cas, Paladella ha celebrat l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament per posar en marxa la nova residència per a la gent gran de Batea, i ha anunciat que ha demanat una reunió amb la consellera de Benestar Social i Família, per concertar 30 noves places de residència. I és que, en només tres mesos, ja s’han ocupat les primeres 30 places de la residència de Batea.

D’altra banda, l’alcalde ha valorat que el projecte del carnet Viu Batea, que per 25 euros a l’any permet als veïns de la població gaudir de tots els serveis municipals -com ara la piscina, el pavelló, el gimnàs o el cinema-, està resultat un èxit. Així, fins aquesta setmana ja s’han abonat uns 890 veïns i veïnes de Batea, per damunt dels 700 que s’havien previst inicialment. De fet, ara l’Ajuntament rebent peticions per ampliar aquest programa a la gent d’altres poblacions o als residents de Batea que encara no estan empadronats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta