27 de març del 2013

Els sindicats proposen a Ercros reduir els acomiadaments a Flix ampliant les prejubilacions


FLIX (Ribera d'Ebre).- El president del comitè d'empresa d'Ercros a la fàbrica de Flix, Francesc Xavier Garcia, ha explicat aquest dimecres que els sindicats estan negociant que una desena d'empleats no afectats per l'expedient de regulació -d'entre 58 i 61 anys- puguen avançar la seua jubilació, de manera que la vacant que ells deixarien seria ocupada per treballadors afectats per l'ERO. Amb aquesta acció, segons ha declarat Garcia, es reduiria l'impacte dels treballadors acomiadats a la planta de Flix.

Garcia ha detallat que des d'aquest dimecres a primera hora estan treballant a contra rellotge per ultimar les persones que acceptarien accedir a la jubilació anticipada. Segons ha dit en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), les llistes definitives amb les persones incloses dins de l'ERO han d'estar acabades el proper 2 d'abril.


Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica i Protecció Civil, Francesc Barbero, ha afirmat que la població continua aquest dimecres "en estat de xoc", després que dilluns Ercros anunciés el nom de les persones acomiadades amb un llistat de paper enganxat a la porteria de la fàbrica. Segons Barbero, la sensació al consistori és d'"indignació absoluta per un fets que no deixen de sorprendre'ns".  "És realment esperpent i denota una clara falta de sensibilitat i tacte de cara els treballadors", ha conclòs el regidor, tot assenyalant que hi ha "casos dramàtics", ja que hi ha treballadors que portaven més de 30 anys treballant i ara s'han quedat sense feina"."Pensàvem que tenien una manera de fer elegant però un cop més ha quedat demostrat que no", ha sentenciat Barbero.

D'altra banda, aquest dimarts, a la sala de Ca Don Ventura, es va fer l'acte de lliurament dels lots a les persones que havien estat premiades en el sorteig solidari a benefici del compte de resistència contra l'ERO d'Ercros. Les afortunades havien estat Delfina Blasco, Dèlia Boné, Isabel González i Josefina Mateu. El lliurament a cadascuna d'elles el van efectuar representants de diversos comerços de Flix. A l'acte hi eren presents la regidora de Comerç, Noèlia Colomines, i el president de la Unió de Comerciants, Miquel Ferrús. Aquest sorteig s'havia organitzat per recollir fons per al compte de resistència destinat a les despeses generades pels actes en rebuig de l'ERO d'Ercros. Es va comptar amb a col·laboració de tots els comerços del poble, que van participar en la venda de les tires i també van aportar desinteressadament tots els productes que figuraven als lots. L'acte del sorteig es va fer el passat 21 de març a les dependències de Ràdio Flix i va ser emès en directe.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta