26 de març del 2013

Flix suspèn l'enlairament massiu de fanals, per respecte als treballadors afectats per l'ERO

FLIX (Ribera d'Ebre).- L'Ajuntament de Flix ha decidit suspendre l'enlairament de fanals que havia previst per aquest dimecres a la nit, amb el lema 'Enlairem la llum del poble'. L'acte pretenia ser una mostra de suport a les 75 persones afectades per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que divendres passat van aprovar l'empresa Ercros i els sindicats, tot i l'opinió contrària de l'assemblea de treballadors de la fàbrica de Flix, que és on s'han produït la majoria dels acomiadaments. L'enlairament de 500 fanals, previst a la plaça del Mercat, també tenia l'objectiu de ser un agraïment a la mobilització i al suport popular d'aquests dies de lluita contra l'ERO d'Ercros.

Però a Flix l'ambient s'ha enrarit arran dels darrers esdeveniments, ja que l'empresa va comunicar dilluns el nom dels acomiadats amb un llistat de paper enganxat a la porteria de La Fàbrica, cosa que ha indignat els veïns. Segons l'alcalde de Flix, Marc Mur, a causa de "les noves circumstàncies" i "per respecte als treballadors directament afectats per l'ER0 i les seves families", l'acte d'enlairament dels fanals ha quedat suspès. Així ho ha anunciat Mur a través d'un missatge a Twitter, aquest dimarts a la nit.


Aquest dimarts al matí, durant una tertúlia a Ràdio Flix, Mur ha anunciat que l'Ajuntament recuperarà la setmana que ve el contacte amb Ercros, i que també es reuniran amb la Generalitat per intentar atraure inversions a la població. En qualsevol cas, l'alcalde ha estat especialment dur amb les formes utilitzades per l'empresa per anunciar el nom de les persones afectades per l'ERO. "No hi ha explicació possible, el que es va fer ahir és una animalada, és indigne i és una vergonya", ha remarcat Mur.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta