26 de març del 2013

La USOC es desmarca de l'acord sindical amb Ercros i assegura que a Flix es podien salvar 10 llocs de treball més

FLIX (Ribera d'Ebre).- La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha volgut desvincular-se de l'acord entre l'empresa Ercros i els sindicats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha deixat 75 persones sense feina a la fàbrica de Flix. Segons la USOC, la direcció de la companyia "no havia esgotat totes les possibilitats per minimitzar l'impacte de la pèrdua de llocs de treball al centre de Flix". En aquest sentit, aquest sindicat assegura que havia recollit el sentir de l'assemblea de treballadors de la planta de Flix que va celebrar-se el 21 de març, i que va rebutjar per majoria la darrera proposta de l'emprea. "A la negociació ja vem denunciar, i reiterar aquest divendres dia 22, que ens semblava insuficient el nombre de desafectats que proposava l'empresa de 61 companys i companyes de la planta de Flix. De fet, el nombre total de pèrdues de llocs de treball supera els 61, ja que hem d'incloure als 14 companys que estan afectats per una prejubilació", han afirmat des de la USOC.

Per tant, la USOC ha explicat que va traslladar a la taula negociadora una proposta en què entenien que podrien haver estat desafectats 10 llocs de treball més, però que l'empresa no va voler escoltar. Així, basant-se en el pressupost de despeses del personal al centre de Flix durant l'any 2012, que era d'uns 10.810.000 euros, es podria demanar que Ercros augmentés la plantilla en 15 treballadors més. "Això suposaria uns 750.000 euros addicionals; aquest cost es podria haver compensat amb una reducció salarial de tot el personal del 5%", afirmen des de la USOC. "Lamentablement, la companyia ha optat pel camí fàcil, sense valorar l’impacte econòmic i social terrible que suposa l’ERO a Flix i el conjunt de municipis de la Ribera d’Ebre", continuen. "Malgrat l’arrelament històric d’aquesta empresa al territori, la seva actuació no ha prioritzat les persones ni les famílies. Per aquesta raó, la Unió Sindical Obrera no vam donar suport a l’acord", conclouen abans de recordar que l'ERO sí que es va aprovar amb els vots a favor de CCOO i UGT, tot i l'opinió contrària del comitè d'empresa de Flix, on la USOC hi és present.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta