2 d’octubre del 2006

Dolors López diu que no és més catalanista qui canta els Segadors i té una senyera al balcó

Per diferents motius, crec que un dels membres del PSC de les Terres de l'Ebre que mantindrà més actiu el seu bloc serà la regidora tortosina i candidata al Parlament, Dolors López. Avui ja hem pogut llegir-hi un nou article, que recull les seues impressions de la celebració de la V Conferència Nacional del PSC a Barcelona. López va participar a la ponència de polítiques socials, ja que és la preocupació per les persones "el que ens diferencia la gent d’esquerres a la gent de dreta, i el PSC és l’únic partit que avui pot garantir l’aplicació d’aquestes polítiques". M'agrada que el PSC utilitzi l'aposta per la Catalunya Social a la precampanya de José Montilla. En canvi, no crec que l'encertin amb És l'hora dels catalans, ja que és una frase amb un doble missatge: dir que és l'hora de treballar per les persones, però a la vegada reforçar la catalanitat de Montilla. Considera que això és entrar en el joc de CiU, que quan diu "a nosaltres no ens importa si Montilla ha nascut fora de Catalunya", el que vol recordar, precisament, és que el candidat del PSC potser és menys català i no mereix ser president de la Generalitat. L'article de López cau en el mateix error que la precampanya del PSC, que no hauria d'entrar en aquest debat. La regidora diu que garantir el benestar dels ciutadans de Catalunya és el veritable catalanisme, "i no sols saber cantar els Segadors i tenir penjada una bandera catalana al balcó". I té raó, perquè no és el mateix catalanisme que nacionalisme, tot i que ningú fa res per aclarir-ho. Al PSC hi ha catalanistes i nacionalistes, i també gent que no són una cosa però no l'altra. A CiU, també.

5 comentaris:

  1. Segons va dir el senyor Mas a l'entrevista oferta a "El club" d'Albert Om, catalanista és un nacionalista català.

    Segons el meu vell Pompeu Fabra, catalanista m. i f. i adj. Estudiós de la llengua i literatura catalana./ Adepte del catalanisme com a partit polític./ Adj. Dels catalanistes, pertanyent als catalanistes.

    El que ja no deixava clar era si per ell és més important ser català o catalanista, tot que al meu parè, semblava decantar-se per aquesta segona opció.

    ResponElimina
  2. Permetem una cita de Don Camilo José Cela....." No es lo mismo joder ; que estar jodido..." Una abraçada...

    ResponElimina
  3. A CIU hi ha molt catalanet de barretina i pandereta i catalaneta amb gandaies i mitons que canten tots a una veu:"És la Moreneta la fé del poble català",per altra banda mentre canten no porten Catalunya en el cor sino que la porten a la butxaca.Per a mostra només cal veure el nou candidat a diputat de Conveniència.

    ResponElimina
  4. Els sociates senzillament m'irriten! Volen vendre els seus defectes com a merits! Exemple...la mala gestió del govern durant aquest tres anys, la catalanitat d'en Pepito...qui la posa en dubte més que ells? Acas els interessa?, en Pepito es molt aturadet....pos cartells tipo empollon! Crec k l'erren i a estes eleccions al igual moren d'exit......i ki ke no canta els segadors i es penja l'estelada vol la independencia?¿....al menys els segadors els has de sentir!

    ResponElimina
  5. Llegit tot fins ara, és d'agraïr la sinceritat del godallenc: "Els socialistes senzillament m'irriten". Així, ja pot descarregar sense pensar contra els seus dimonis. D'altra banda, no crec que el folclorisme estigui solament casa CiU; hi ha molta gandaia escampada, quan fosqueja. I en fi, el dilema de si fotut o fotedor, és el malson constant que provoca el xoc amb l'altre gran nacionalisme: l'espanyol. Sense oblidar el dilema dels portuguesos que no saben si associar-se o no a España (pels quartos), ni les cabòries que ronden per França, Bèlgica, Anglaterra... Vaja, que això nostre no és tan especial i es veu que s'ha de ser d'un equip, tant si t'agrada el joc com si no.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta