3 d’octubre del 2006

Tortosa aprova el conveni per alliberar els terrenys de Renfe al centre de la ciutat

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir, amb motiu d'un ple que vaig saltar-me perquè encara estava de vacances, el conveni que permetrà la desafectació dels terrenys de Renfe al centre de la ciutat. La intenció és recuperar més de 22.000 metres quadrats i connectar els dos eixamples, ara tallats per les vies del tren. El preu inicial que els tortosins haurem de pagar és de 3,9 milions d'euros, però com a consol ens queda que el 85% de la superfície d'aquest nou centre urbà serà de caràcter públic. A la resta es projecten cinc edificis i una superfície comercial, amb un total de 6.000 metres quadrats, que es privatitzaran per poder finançar l'operació de compra dels terrenys. Segons he sentit dir al portaveu del PP, Antonio Faura, a Ràdio Tortosa, després de l'operació fins i tot haurem guanyat diners per fer altres coses.
Ja hem parlat abans d'aquest projecte tan ambiciós, que preveu estructurar una gran rambla, amb un pàrquing subterrani, que seguirà l'actual recorregut de la via del tren, des de l'estació fins a l'avinguda de la Generalitat i el parc municipal. De fet, un dels aspectes més interessants és que s'eliminarà l'actual pont del tren de l'avinguda de la Generalitat, el que permetrà alçar el nivell dels carrers i suprimir les greus barreres urbanístiques actuals. Mentrestant, la idea és mantenir el pont del ferrocarril sobre l'Ebre, com a part fonamental de la via verda del Baix Ebre, però sobretot per comunicar millor el barri de Ferreries amb el centre de Tortosa. El període d'execució del projecte és de 3 anys, segons el govern municipal. Un gran projecte de ciutat que haurà de comandar l'alcalde de Tortosa durant tota la propera legislatura. Ara només ens queda saber qui serà l'alcalde que executarà la urbanització dels terrenys de Renfe...

Per tenir més informació, llegiu la notícia completa a El Punt, clicant aquí mateix.
Per llegir l'article que ha publicat l'alcalde, Joan Sabaté, entreu al seu bloc.

2 comentaris:

  1. la idea és mantenir el pont del ferrocarril sobre l'Ebre, com a part fonamental de la via verda del Baix Ebre, però sobretot per comunicar millor el barri de Ferreries amb el centre de Tortosa?

    Es transitable?

    ResponElimina
  2. Diria que fer-lo transitable no deu ser molt car. Segur que seria més barat que fer la megarotonda de l'Hospital.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta