18 de març del 2013

La Generalitat actuarà per salvar les cases del barranc de la Galera

LA GALERA (Montsià).-El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha afirmat aquest dilluns que el govern català ja està treballant per trobar una solució i evitar l’ensorrament de les cases del barranc de la Galera, després de l’esllavissada parcial de tres dels habitatges com a conseqüències de les darreres pluges. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Pallarès ha confirmat que aquesta setmana celebraran una reunió a la Galera, per conèixer sobre el terreny la situació de la quarantena de cases que estan a tocar del barranc. Segons el delegat, l’objectiu dels departaments de Territori i Sostenibilitat i de Governació és treballar al costat de l’Ajuntament de la Galera i del Consell Comarcal del Montsià, per trobar una solució definitiva per reconstruir i consolidar el talús del barranc. En aquest sentit, Pallarès ha recordat que la Generalitat només pot actuar en sòl públic, ja que les cases que es troben a tocar del barranc són de titularitat privada.

La trobada a l’Ajuntament de la Galera serà aquest proper dijous. De fet, serà la continuació de la reunió que l’alcalde de la població, Ramon Muñoz, va celebrar la setmana passada a Barcelona amb el conseller de Territori i Sosteniblitat. En aquesta línia, Pallarès ha afirmat que la situació econòmica de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de la mateixaGeneralitat és un obstacle important per realitzar les obres urgents que la Galera reclama ara, 13 anys després dels desperfectes provocats per la barrancada i els aiguats de l’octubre de l’any 2000. Amb tot, el delegat de la Generalitat ha garantit que el govern actuarà per trobar una solució.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta