6 de març del 2013

La Ràpita reclama un autocar directe amb l’estació de l’Aldea, amb Amposta i amb Tortosa




SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’alcalde rapitenc, Joan Martín Masdéu, ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per valorar el projecte de la nova via verda entre Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita, que fa unes setmanes va anunciar el Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest sentit, Masdéu ha lamentat mostrar-se “escèptic” sobre un projecte que, a més a més, difícilment podrà aprofitar el traçat de l’antiga línia de tren de la Vall de Safan, ja que una part dels terrenys van ser recuperats pels seus antics propietaris. En qualsevol cas, l’alcalde de la Ràpita ha destacat que seria una infraestructura important per al turisme. Amb tot, ha recordat que caldria prioritzar altres inversions en l’àmbit de les comunicacions, com ara les vinculades amb el corredor del Mediterrani.

En aquesta línia, Masdéu ha avançat quines són les millores en l’àmbit del transport públic que reclamarà l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, amb motiu de la redacció del nou Pla de Mobilitat de les Terres de l’Ebre. Un document sobre el qual el govern català ja ha començat les consultes, i que ha d’estar enllestit en sis mesos. L’alcalde ha explicat que demanaran una línia d’autobús que puga comunicar Sant Carles de la Ràpita amb l’estació de trens de l’Aldea, però també serveis de transport públic amb els hospitals d’Amposta i de Tortosa. Finalment, també reclamaran línies per als estudiants, amb connexions directes amb les ciutats que tenen ensenyaments de grau superior i universitaris.

Finalment, la Ràpita també demanarà la priorització de les obres de l’anella viària del Delta, i més concretament la carretera que va fins al Poble Nou del Delta i la platja del Trabucador. Segons Masdéu, ara mateix és una carretera “tercermundista”, que hauria de tenir la prioritat de la Generalitat per millorar la mobilitat en aquesta part del Delta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta