6 de març del 2013

Reunió clau per tirar endavant el nou POUM de la Ràpita




SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha valorat aquest dimecres molt positivament la bona disposició del grup del PSC, antic soci de govern de Convergència i Unió, en la negociació del nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM). Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Masdéu ha remarcat que el POUM tirarà endavant després que s’han estudiat i acceptat més del 90% de les al·legacions que els grups de l’oposició i també els particulars havien presentat a la proposta de nou planejament urbanístic. Segons l’alcalde, el nou POUM de la Ràpita serà el fruit del diàleg i de les converses que l’equip de govern de Convergència i Unió ha mantingut amb la resta de grups del consistori i amb els diversos sectors del municipi. Masdéu també ha afirmat que és un POUM molt ben treballat tècnicament, i que la Ràpita podrà tenir una nova ordenació urbanística “impecable”.

En la mateixa línia, l’alcalde ha explicat que ara resoldran les al·legacions i després caldrà fer l’aprovació provisional, abans de rebre el llum verd de la comissió territorial d’Urbanisme. Sobretot, per resoldre els problemes d’inundabilitat que hi ha en dos sectors de la població. Precisament, aquest dimecres Masdéu havia de presidir una reunió amb els portaveus dels grups municipals i amb l’arquitecte redactor del POUM, que els acabarà d’explicar com quedarà el nou planejament urbanístic. En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que espera que d’aquest reunió puga sortir una posició oficial de cada grup municipal al voltant del nou POUM, que és un dels reptes del mandat en aquesta població del Montsià. Per tant, Masdéu ha demanat als grups de l’oposició que diguen si estan a favor o en contra del nou POUM, per evitar sorpreses al ple de l’Ajuntament.

En la mateixa línia, l’alcalde de la Ràpita ha lamentat que els contactes amb els partits de l’oposició per formar una nova majoria de govern a l’Ajuntament no han reeixit, tot i la bona predisposició del grup de Convergència i Unió. Masdéu governa en minoria des que el PSC de Josep Pitarch va decidir, l’any passat, deixar l’equip de govern. De fet, tot i algunes diferències de criteri amb els socialistes, l’alcalde ha valorat que les dues parts tenen clar que hi ha alguns temes d’interès per a la Ràpita que es poden consensuar. En canvi, ha dit que els altres grups només tenen clara una estratègia de desgast, a excepció del regidor del PP, que també està obert a lligar acords puntuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta