27 de març del 2013

L'Estat porta Alcanar als tribunals per haver-se declarat 'territori català, lliure i sobirà'

ALCANAR (Montsià).- Un altre problema afegit per a l'Ajuntament d'Alcanar, amb govern d'ERC en minoria i el conflicte obert pel cas Turov, sobre els habitatges construïts irregularment a la urbanització Serramar. Aquest dimecres,
s'ha sabut que l'Estat espanyol vol portar als tribunals l'Ajuntament d'Alcanar per haver-se declarat ''territori català, lliure i sobirà''. Una moció conjunta d'ERC i CiU que es va aprovar el 6 de novembre del 2012 amb els vots a favor d'aquests dos grups municipals, i en contra del PSC i del PP.

A banda, la moció també demanava al Parlament de Catalunya que assumisca la plena sobirania de la nació catalana amb la constitució d'un estat català lliure, independent, democràtic i social. L'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu argumentant que la moció és ''nul·la de ple dret, perquè l'Ajuntament no té competència per dictar-la'' i considera que és contrària al principi de neutralitat.

La denúncia que ha rebut l'Ajuntament d'Alcanar està signada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i no adjunta els punts de la moció de l'Ajuntament d'Alcanar sinó una síntesi dels punts de l'acord de l'Ajuntament de Celrà (Gironès) en què es declarava ''territori lliure i sobirà'' aprovat el 18 de setembre de 2012, perquè considera que és anàloga a la moció del consistori canareu. Aquesta no és la primera denúncia, ja que altres ajuntaments -com el de l'Aldea, també a les Terres de l'Ebre- també han estat denunciats per haver aprovat mocions en la mateixa línia.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta