27 de març del 2013

El 85% dels abonats d'Aigües de Tortosa reduiran un 5% de mitjana el preu del consum d'aigua amb les noves tarifes

TORTOSA (Baix Ebre).- Aigües de Tortosa ha modificat les seues tarifes amb el doble objectiu de potenciar l'ús racional de l'aigua i també de reduir la factura a les famílies amb menys recursos. L'empresa mixta, participada majoritàriament per l'Ajuntament de Tortosa per gestionar els serveis d'abastament domicilari d'aigua potable i la xarxa de clavegueram, ha presentat aquest matí aquestes noves tarifes. Així, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró, han comparegut amb el representant de l'empresa Aigües de Tortosa, Honorio Royo.

Segons l'Ajuntament, amb el canvi tarifari se simplifiquen els blocs de consum per promoure un ús més racional de l'aigua, de manera que els usuaris amb un consum màxim de 30 m3/trimestre, que representa el 85 per cent dels clients, veuran reduït l'apartat de consum de la seua factura una mitjana del 5 per cent. El consum habitual per habitatge i trimestre és de 24 m3 de mitjana. Així, si fins ara el metre cúbic d'aigua consumida es cobrava a 17,5 cèntims per als usuaris de fins a 15 metres cúbics mensuals, ara es crea un primer tram amb un consum màxim de 10 m3/mes que permet rebaixar a 11 cèntims el metre cúbic consumit.

També s'introdueixen canvis en la quota de servei. Fins ara pagava igual qui vivia en un habitatge que qui residia en una casa amb piscina. Amb el nou canvi, s'introdueix un escalat per gravar a qui més consumeix. Qui tingui una canonada de subministrament de fins a 13 mm pagarà 6,8 euros/mes de quota de servei. Aquesta mateixa quota s'incrementarà de manera progressiva fins als 13,6 euros/mes en el cas de canonades de 25 mm.

Simultàniament a aquests canvis tarifaris, s'incorpora una bonificació del 75% als clients amb menors ingressos, que hauran de complir un seguit de requisits, entre els quals que la suma dels ingressos anuals de tots els integrants de la unitat de convivència sigui inferior a l'Indicador de Renda de Suficiència (IRSC), que l'habitatge sigui el domicili habitual del beneficiari i que tingui un comptador individualitzat, l'ús del qual sigui exclusiu per a ús domèstic. Per gaudir d'aquesta bonificació del 75%, el consum trimestral d'aigua no podrà superar els 15 m3 en el cas de famílies de 2 persones, de 24 m3 fins a 4 persones i de 30 m3 en casos de famílies de més de 4 persones. El període per sol·licitar la bonificació serà de l'1 d'octubre fins al 30 de novembre de l'exercici anterior al qual hagi de tenir efecte, tenint en compte que cada any s'ha de sol·licitar a l'Ajuntament, per tal de comprovar l'acompliment dels requisits del peticionari.

Amb aquest paquet de canvis tarifaris, i a mode d'exemple, un abonat domèstic amb canonada de 13 mm i amb un consum mensual no superior als 10 m3, li sortirà una factura a pagar de 11,64 euros, un 5,10% inferior al que paga actualment. Si, a més, aquest usuari està inclòs entre els beneficiats per la bonificació del 75% per a les rendes baixes, la factura es reduiria fins als 2,91 euros.

L'alcalde ha insistit en la filosofia d'aquestes noves mesures, destinades a fer que pagui menys qui consumeix per sota de la mitjana, i gravar més a qui tingui un consum superior. Quant a la bonificació social, Bel ha volgut incidir en què l'objectiu és que ningú hagi de renunciar al subministrament de l'aigua. En clavegueram, es redueix tant a les indústries que disposen del servei d'Aigües de Tortosa com a les que utilitzen fonts pròpies de subministrament.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta