27 de març del 2013

‘West Side Story’ a la tortosina pel Dia Mundial del Teatre



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Escola Municipal de Teatre de Tortosa i la Banda Municipal de Música han preparat per aquest dimecres, Dia Mundial del Teatre, una versió reduïda de ‘West Side Story’, el musical composat per Leonard Bernstein que va ser immortalitzat amb la pel·lícula de Robert Wise i Jerome Robbins. L’obra es podrà veure a partir de les vuit del vespre al teatre auditori Felip Pedrell, amb entrada gratuïta. De fet, és una oportunitat única per veure dalt de l’escenari més de 120 persones, amb alumnes de totes les edats de l’Escola Municipal de Teatre i també amb els músics de la banda municipal de Tortosa. La directora de l’escola de teatre, Marga Julià, ha explicat a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre que han plantejat aquest projecte com una gran celebració, i que han hagut d’adaptar el text i la música de l’obra. De la mateixa manera, el director de la banda, Juanjo Grau, ha anunciat que podran reaprofitar els arranjaments de la partitura de ‘West Side Story’ per al tradicional concert de primavera, previst per al proper 27 d’abril.

De fet, Grau ha explicat que han pogut aprofitar alguns arranjaments que ja hi havia fets per a música de banda. Per la seua part, Julià ha concretat que a l’hora de preparar el guió del muntatge, una versió reduïda de ‘West Side Story’, han volgut seleccionar els temes musicals i les escenes perquè el públic pogués tenir una visió completa de l’argument real d’aquesta obra tan coneguda, en part gràcies a l’èxit del cinema. De la mateixa manera, l’altre repte ha estat reescriure algunes escenes per poder incorporar els actors i les actrius més joves de l’escola de teatre, ja que al ‘West Side Story’ original no hi apareixen ni xiquets ni xiquetes.

En la mateixa entrevista al programa Primera Columna, Grau ha assenyalat que és la primera vegada que la Banda Municipal de Música de Tortosa s’embarca en un projecte escènic d’aquesta magnitud, tot i que abans ja havia col·laborat amb l’escola municipal de teatre en un muntatge de final de curs. En aquest sentit, el director de la banda ha remarcat que, vistos els resultats a l’assaig general i l’esforç que dóna preparar una obra com ‘West Side Story’, s’han plantejat la possibilitat de repetir el muntatge d’aquest vespre -o almenys una part- en d’altres ocasions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta