24 de juny del 2013

Els Mossos acusen els responsables de les autoescoles Roquetes-Temple d'haver 'blanquejat' tres milions

TORTOSA / ROQUETES.- Segons han informat els Mossos d'Esquadra, els tres responsables de les autoescoles Roquetes-Temple van blanquejar presumptament més de tres milions d'euros, els quals haurien aconseguit amb la venda fraudulenta dels exàmens teòrics de conduir. El matrimoni i el fill, responsables d'aquestes autoescoles ja van ser detinguts fa prop d'un any, juntament amb dos funcionaris de la Direcció General de Trànsit de Tarragona, per realitzar les proves teòriques del carnet de conduir de manera il·legal. Segons la policia, oferien aquesta prova fraudulenta sobretot a ciutadans de nacionalitat xinesa perquè obtinguessin el permís de conduir sense tenir les competències necessàries.

El passat dimarts es detenia, per segona vegada en un any, els responsables de les autoescoles Roquetes-Temple, de Tortosa i Roquetes, al Baix Ebre, i Amposta, al Montsià, implicats en una trama en els exàmens teòrics dels carnets de conduir. Segons informen els Mossos d'Esquadra, la família hauria aconseguit uns beneficis de més de tres milions d'euros per la venda fraudulenta d'aquestes proves, des de l'any 2007.

La primera fase de la investigació es va iniciar l'any 2012, quan es va detectar l'existència d'un grup criminal dedicat a distribuir il·legalment exàmens teòrics del carnet de conduir. Amb l'ajuda de dos funcionaris de la Direcció General de Trànsit, segons els Mossos, els propietaris d'aquestes autoescoles obtenien els qüestionaris abans de l'examen i els distribuïen als seus alumnes matriculats, principalment ciutadans xinesos que, en molts casos, no parlaven ni català ni castellà.

Aquest alt índex d'aprovats de persones que no entenien cap del dos idiomes va comportar que els investigadors accedissin a un dels exàmens amb l'objectiu de comprovar que no s'estigués produint cap circumstància anòmala en la realització de la prova. Un cop a l'examen, van poder constatar que els dos funcionaris que vigilaven situaven totes les persones d'origen xinès en una mateixa filera perquè disposessin del mateix examen. A més, aquestes persones trigaven molt poca estona en realitzar la prova.

Després de la detenció dels responsables de les autoescoles i de dos funcionaris de Trànsit, es va iniciar una segona fase de la investigació per part de la Unitat Central de Blanqueig en comprovar que aquest entramat familiar disposava d'una gran capacitat econòmica. Es va dur a terme un estudi econòmic i patrimonial del període comprès entre els anys 2007 i 2012. Els investigadors van corroborar que el grup familiar obtenia un alt rendiment econòmic d'aquesta activitat il·lícita, que haurien destinat a inversions de diversa naturalesa i a la compra de béns mobles i immobles. Segons la investigació, haurien introduït al voltant dels tres milions d'euros en el circuit econòmic.

Els tres detinguts, el matrimoni i el seu fill, han quedat en llibertat amb càrrecs, i també s'ha imputat la dona del fill i l'àvia.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta