21 d’agost del 2013

L’accés als Reials Col·legis, restringit per les vacances a l’Arxiu a les visites guiades per a turistes

TORTOSA (Baix Ebre).-  Un any més, les vacances del personal de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre han suposat el tancament del pati dels Reials Col·legis de Tortosa, la joia renaixentista del patrimoni històric de la ciutat. I això, tot i la important afluència de turistes que enguany està portant a Tortosa la campanya de promoció que ha impulsat l’Ajuntament, precisament destacant la importància de la ciutat durant el segle XVI. Això sí, els turistes que així ho desitgen sí que poden accedir al pati dels Reials Col·legis, ja que l’Ajuntament de Tortosa, a través de l’oficina d’informació del Centre d’Interpretació del Renaixement, ofereix una visita guiada per tot el conjunt renaixentista del carrer Sant Domènech. L’entrada és restringida i a un preu de tres euros, tot i que s’ofereix als turistes la possibilitat de comprar la targeta Tortosa Card, que dóna accés lliure al recinte.

En realitat, l’edifici dels antics col·legis de Sant Jaume i Sant Maties és propietat del Bisbat de Tortosa, cedit a la Generalitat per ubicar-hi la seu de l’Arxiu Històric comarcal de les Terres de l’Ebre, creat el 1983 gràcies al conveni signat entre el Departament de Cultura i l’Ajuntament. Fins al 2008, els Reials Col·legis també tancaven en caps de setmana, però a partir d’aquesta data la regidoria de Turisme de Tortosa ofereix visites guiades a l’edifici.

Aquests dies, coincidint amb les vacances del personal de l’Arxiu, els turistes es troben diversos cartells indicant que l’accés al pati dels Reials Col·legis està tancat, i que per poder entrar-hi han d’adreçar-se a l’oficina del Centre d’Interpretació del Renaixement, ubicat a l’Espai Sant Domènech. Un cop allà, els turistes poden comprar les targetes Tortosa Card o bé les entrades per a la visita guiada, de dimarts a dissabtes de 10 a 13.30 hores, i de 16.30 a 19.30 hores. També els diumenges i festius, de 10 a 13.30 hores. Els dilluns és l’únic dia en què no es pot visitar ni el Centre d’Interpretació del Renaixement ni els Reials Col·legis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta