8 d’octubre del 2013

Bel recorda al ministre d'Indústria que el Delta no havia registrat sismes superiors a 2,9 des del 1930

MADRID.-  L'alcalde de Tortosa i senador de CiU de les Terres de l'Ebre, Ferran Bel, ha qualificat de "falta de respecte" l'exclusió dels alcaldes catalans de la reunió informativa convocada dilluns pel ministre Soria sobre els sismes al Delta de l'Ebre provocats per la planta Castor. "No ho entenem i quan vostè diu que no ho havien sol·licitat, això no és cert. Algun d'ells va arribar a trucar fins a quinze cops", ha criticat Bel durant la sessió de control a la Cambra Alta. El senador de CiU també ha retret a Soria que les seues explicacions tècniques sobre els sismes provocats per les injeccions de gas a la planta Castor són "preocupants". "Des del 1930 al Delta de l'Ebre no havia registrat sismes superiors als 2,9 graus", ha recordat.

Bel ha reclamat més informació perquè si bé els microsismes inferiors a tres són provocats per la injecció de gas és fa necessari aclarir com es produeixen els superiors a tres. El també alcalde de Tortosa ha denunciat davant el titular espanyol d'Indústria que "es produeix una certa alarma social per aquests sismes i sorprenen algunes de les respostes". En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de conèixer els protocols previstos pel Ministeri d'Indústria per aquestes situacions, més enllà de "paralitzar amb un cert retard l'activitat del magatzem".

Finalment, Bel ha recomanat a Soria que "tots els que tenim responsabilitats en l'àmbit que sigui hem d'explicar sempre la veritat, ser transparents, claredat en les explicacions, coherència i rapidesa per atendre els dubtes dels ciutadans".

Imatge CiU a Flickr

1 comentari:

  1. ...señor Bel...mejor les pregunta cuantos sobres recibiran los mandamases por parte de los ricachos, a nosotros los catalanes separatistas no nos tendran en cuenta, por eso los alcaldes de la zona catalana no los escuchan...seguro que cuando los alcaldes llamaban NO funcionaban los telefonos...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta