9 d’octubre del 2013

Soria assegura que ha lliurat a la Generalitat i als ajuntaments afectats 'el 100% de la informació' sobre els sismes del Castor

MADRID.- El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha negat aquest dimecres que el govern espanyol hagi amagat informació a la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments afectats sobre l'activitat de la planta Castor. Segons el ministre, "el 100%" de la informació de què disposa està a mans dels governs autonòmics, les diputacions i "tots" els ajuntaments afectats. També ha justificat que els alcaldes dels municipis catalans del Delta no fossin a la reunió de dilluns a Madrid i sí que ho fessin els del País Valencià. Segons el ministre, el motiu és que els de la part valenciana ho van sol·licitar, i els catalans no.

Soria ha fet aquestes manifestacions a la sessió de control del Congrés en resposta a una pregunta del diputat de CiU Jordi Jané, que li ha recordat que a les Terres de l'Ebre s'han produït 573 sismes en les últimes setmanes, dos de més de 4 graus, i hi ha "alarma social" i "indignació". Jané ha retret al ministre que no hagi informat puntualment a la Generalitat del que està succeint ni convidés els ajuntaments catalans a la reunió que hi va haver dilluns a Madrid.

És el mateix criteri que va expressar el conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, després de la reunió que va tenir lloc al Ministeri d'Indústria. Espadaler va lamentar que Soria s'excusés en el fet que hi ha informació "sensible" per no facilitar a la Generalitat totes les dades que necessita per prestar adequadament els serveis de protecció civil.

Però el ministre ha afirmat que totes les institucions disposen del "100% de la informació" que té el govern espanyol i ha qualificat "d'absolutament fals" que es discriminés els alcaldes catalans a la reunió de dilluns. Segons Soria, els ajuntaments que hi van anar són els que havien sol·licitat "ser escoltats", i en tot cas va transmetre al conseller Espadaler que estaria "encantat" de rebre els alcaldes catalans. Per tant, segons Soria, totes les actuacions del Ministeri va "en línia de la informació de què disposa" i "tota la informació" està a disposició de totes les institucions afectades.

Via ACN 
Imatge Eldiario.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta