8 d’octubre del 2013

Salvadó (ERC): 'El govern ha de fer tot el possible perquè el Castor no funcioni mai més'

BARCELONA.- El diputat d'ERC al Parlament, el rapitenc, Lluís Salvadó ha avançat que aquest dimecres en la sessió de control al Govern demanarà a l'executiu català que "faci tot el possible" i treballi des de tots les instàncies polítiques i jurídiques per tal que el projecte Castor no torni a funcionar "mai més". "Els nyaps d'un projecte tramitat sense les garanties suficients, tan per part de l'estat espanyol com per part d'Escal UGS (ACS), no els ha de pagar la ciutadania, ni amb recàrrecs sobre les factures energètiques, ni posant en risc la seva seguretat", ha assenyalat Salvadó, que ha avançat també que ERC oferirà la seua col·laboració per denunciar el cas davant el comissari de Medi Ambient europeu, Janez Potočnik.

"El magatzem submarí Castor és una bomba de rellotgeria i, a l'Europa del segle XXI, un projecte que posa en risc la seguretat de les persones no pot funcionar", ha reiterat el diputat republicà, que té molt clar que "la confiança en l'empresa i en una administració estatal que autoritza l'activitat sense estudis sismològics és mínima", i per tant, "cal tancar-ho de manera definitiva".

Salvadó ha afirmat que pensa traslladar al conseller de Territori i Sostenibilitat allò que molta gent dels pobles afectats li ha fet arribar: "Avui per avui ningú ens pot assegurar, si les activitats es reprenen en un futur, si els suposats riscos improbables comportaran passar encara més nits en blanc, o bé si els suposats riscos improbables passaran a ser un espantall per al turisme de la zona, o, encara pitjor, que es pugui acabar lamentant alguna situació catastròfica", ha lamentat el diputat d'ERC.

Paral·lelament, el diputat ebrenc ha volgut ressaltar "la manca de respecte i de deslleialtat institucional del govern espanyol en no considerar els municipis catalans que han patit els terratrèmols com a part afectada". D'altra banda, Salvadó valora com a "positiva" l'actuació de la Generalitat fins ara, i en especial la denúncia feta davant la fiscalia, però aquest dimecres insistirà al Govern en que "cal emprendre accions més decidies i contundents per defensar les Terres de l'Ebre".

En realitat, un total de quatre grups han decidit dedicar al projecte Castor alguna de les preguntes que faran al Govern en la sessió de control del Ple que comença aquest dimecres. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, haurà de respondre qüestions formulades per CiU, ERC, el PSC i ICV-EUiA. I és que la majoria de grups de la cambra consideren preocupant la situació viscuda pels veïns de les Terres de l'Ebre amb els sismes que podrien estar provocats per l'explotació del dipòsit per part de l'empresa del projecte Castor. Els terratrèmols, les causes, les explicacions i la resposta del Govern seran, doncs, elevades a la sessió de control perquè Espadaler en doni resposta.

Via ACN

1 comentari:

  1. ...como de "costumbre" el gobierno español se nos reira a la "puta cara" cuando les pregunten...NO VEIS QUE SON UNOS SEPARATISTAS..., en fin señores de Barcelona...TARDAMOS DEMASIADO EN PROCLAMAR LA I N D E P E N D E N C I A...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta