10 d’octubre del 2013

El PSC i Iniciativa anuncien el seu vot contrari a les ordenandes de Tortosa per al 2014



TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà aquest divendres al matí, en el marc d'un ple extraordinari, el projecte d'Ordenances Fiscals per al 2014 que ha presentat el govern de CiU. Els grups del PSC i d'Iniciativa-Entesa per Tortosa ja han anuniciat que votaran en contra. Els socialistes, "per la poca sensibilitat social i el menysteniment a la proposta d’ajuts a l’Impost de Béns Immobles (IBI) i a l' impost de vehicles". I el grup d'Iniciativa, perquè considera que les mesures proposades per CiU són "insuficients" per al moment de crisi actual i perquè el govern municipal va tombar dilluns la seua proposta de bonificacions, tot al·legant que no eren legals.

Segons han explicat l'alcalde Ferran Bel  i la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, Tortosa congelarà els impostos i rebaixarà la taxa d'escombraries en un 5%. En aquest sentit, el govern municipal argumenta que l'actualització del padró de l'IBI ha facilitat la recaptació d'1,5 milions d'euros més. De fet, Bel va remarcar que aquesta xifra permet que Tortosa continue sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, però tot mantenint i creant noves bonificacions socials als col·lectius que més pateixen la crisi. A més, Bel va explicar que el nou procés d'actualització cadastral que impulsa el govern de l'Estat donarà més força a l'Ajuntament per cobrar les diverses infraccions.

Amb les ordenances fiscals previstes es congelen els impostos IBI, IAE, Plusvàlua, i ICIO, i es mantenen les bonificacions existents. Pel que fa a les taxes, en general s'actualitzen d'acord amb l'IPC interanual (1,7%).
Quant a la taxa sobre llicències ambientals i d'activitats, l'Ajuntament estableix una nova exempció per a entitats i associacions sense ànim de lucre, una bonificació del 40% per promoure l'autoocupació en aturats de llarga durada i una nova tarifa per promoure activitats dins l'àmbit del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat) amb una reducció del 75%. La societat municipal Tortosasport també estableix una reducció de fins al 50 per cent de la quota per als abonats en situació d'atur.

Addicionalment, les taxes per visites als Jardins del Príncep, Centre d'Interpretació del Renaixement i Museu de Tortos, incorporen l'entrada gratuïta per als socis del Club Súper 3. Al marge de les noves bonificacions que s'introdueixen el 2014, continuaran aplicant-se les actualment vigents, entre les quals destaca la de fins al 90% (IBI) pels titulars o cotitulars de família nombrosa, en funció de la capacitat econòmica, per l'immoble que constitueixi el domicili habitual.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta