4 d’octubre del 2013

La planta del Castor no tornarà a funcionar sense totes les garanties que no hi haurà nous terratrèmols

TARRAGONA.- El Ministeri d'Indústria ha transmès un missatge de tranquil·litat als polítics ebrencs davant la crisi sísmica, i els ha assegurat que la plataforma Castor no injecta gas des del passat 16 de setembre, una informació que fins ara no s'havia acabat de confirmar i havia generat certa desconfiança al territori. L'alcalde d'Alcanar, representants dels consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre han sortit satisfets de la reunió mantinguda aquest divendres al matí amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, qui també els ha garantit que Indústria no permetrà al Castor tornar a l'activitat sense plenes garanties de cap més incidència.


"De cara al futur si no es garanteix al 100% que això no tornarà a succeir, difícilment aquesta planta podrà tornar a obrir, cosa que ens alegra perquè hi coincidim plenament", ha afirmat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en sortir de la reunió que ha tingut lloc a dos quarts de deu del matí a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. "El govern espanyol està estudiant les causes i efectes de la injecció de gas en relació als fenòmens sísmics que patim", ha remarcat Pallarès.

Després de reunir-se aquest dijous a la tarda a Madrid amb el secretari d'Estat i Energia del Ministeri d'Indústria, Alberto Nadal, el subdelegat ha volgut informar els polítics ebrencs, traslladant-los, en un missatge de tranquil·litat, que la plataforma està parada des del dia 16, una dada força qüestionada davant la persistència de les sacsejades, les darreres, aquest mateix divendres al matí, una de les quals just mentre s'estava celebrant la reunió -sense que s'hagi apreciat a Tarragona ciutat.

"Teníem certa temença de la possible activitat a la plataforma, però ara tenim la certesa que ha parat", ha dit Pallarès. El conseller Francesc Homs presidirà aquest divendres a la tarda una reunió explicativa a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. I al municipi Alcanar es farà una assemblea popular per informar els veïns. El seu alcalde, Alfons Montserrat, agraeix a Indústria que se'ls mantingui informats tant del Castor com dels sismes, malgrat que encara no hi hagi una solució definitiva.

En paral·lel, la Plataforma Ciutadana de les Terres del Sénia ha convocat una manifestació diumenge a les Cases d'Alcanar. L'alcalde considera que el neguit entre la població ve més per la reiteració dels terratrèmols que no pas per la seva intensitat, i que si les sacsejades van a la baixa, el neguit també ho farà. "Entendre el perquè ens ajudarà a extreure conclusions i fer previsions", ha conclòs.

A la reunió d'aquest divendres a la Subdelegació, que ha durat mitja hora escassa, també hi han assistit Tomàs Castells, vicepresident del Consell del Baix Ebre; Ivan Romeu, portaveu de CiU a Alcanar i membre del Consell del Montsià; el diputat popular al Congrés Joan Bertomeu; Teresa Moya, assessora a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre; i el responsable d'Indústria i Energia de la Subdelegació, Lluís Terradas.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta