5 d’octubre del 2013

Salvadó (ERC) afirma que el Castor és una 'bomba de rellotgeria' i crida l'Ebre a mobilitzar-se per aturar-lo

ALCANAR (Montsià).- ERC tornarà a portar el projecte de magatzem de gas submarí Castor davant la Unió Europea, per demanar la seua aturada total. El secretari general adjunt d'ERC, el rapitenc Lluís Salvadó, ha qualificat el projecte de "bomba de rellotgeria" després que la seua activitat hagi generat un rastre de terratrèmols durant les últimes setmanes perceptibles pels habitants de les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat. Els republicans han demanat una "resposta contundent del territori", tant de la societat com de les institucions, per aconseguir la paralització. Salvadó també ha demanat al ministre d'Indústria, José Manuel Soria, que aturi un projecte "heretat" de l'època i socialista i que ja va criticar anteriorment.


L'aturada "definitiva i permanent" de les instal·lacions del projecte Castor és l'única sortida possible per al dirigent republicà, qui no ha dubtat en qualificar-lo de "bomba de rellotgeria". "Juguem amb la vida de persones, la seguretat dels ciutadans de les Terres de l'Ebre i el Maestrat", ha assegurat. Per aconseguir-ho, els republicans, com ja van fer anteriorment a través dels temps d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, tornaran a portar el cas davant del comissari de Medi Ambient "perquè intercedeixi i aturi el projecte".

Tot i lamentar que, llavors, les autoritats comunitàries, a diferència del suport que van donar a la lluita contra el Pla Hidrològic Nacional, no haguessin fet cas aquestes demandes, confia que les conseqüències actuals, en forma d'una concatenació de sismes durant les últimes setmanes, són prou "greus" perquè prengui cartes en l'assumpte. "La Unió Europea ha de prendre mesures. Cal recordar que el de Llorca va ser un terratrèmol de 5,1 graus en l'escala de Richter i aquí és de 4,2. Ningú preveu on podem arribar si continuar l'activitat a les instal·lacions", ha advertit.

Salvadó també ha demanat una "resposta contundent" del territori, instant la mobilització ciutadana i institucional, reclamant també al Govern que "no només faci el seguiment dels moviments sísmics" sinó que "estigui al costat de les Terres de l'Ebre en contra d'un projecte que és absolutament agressiu per al futur de la ciutadania". Paral·lelament, ha instat el govern espanyol del PP, a aplicar "sentit comú" i tancar un projecte que "no és seu", sinó "heretat del PSOE", i del qual el mateix ministre d'Indústria, José Manuel Soria, en va criticar la seva "lògica i funcionalitat"

Els republicans han criticat també la manca d'informació i transparència, "l'opacitat" de les autoritats estatals i l'empresa cap als veïns i administracions locals. Una constant, assegura, des de la seva posada en marxa administrativa l'any 2007. "Els promotors tenien molt clar que no podien travessar el Sénia, que na Catalunya seríem molt més exigents i estrictes", apunta. Per aquesta raó, la mateixa Escal UGS hauria tallat qualsevol contacte amb l'Ajuntament canareu.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta