20 de novembre del 2013

Alfons Montserrat atribueix la denúncia contra el govern d'Alcanar als interessos partidistes de l'oposició


ALCANAR (Montsià).- L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), ha defensat la seva gestió i ha atribuït a una maniobra política de partits de l'oposició la denúncia que ha desembocat en l'execució del requeriment judicial de documentació sobre una quinzena d'adjudicacions. Agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil s'han emportat de la casa de la vila divuit caixes amb documents relacionats amb projectes municipals de diversa naturalesa executats des de l'any 2007: des de l'adjudicació de les piscines, el servei de riscos laborals o la compra del jaciment ibèric de Sant Jaume. Montserrat ha mostrat la seva voluntat de posar tota la informació a disposició del jutjat número 4 d'Amposta, que investiga el cas.

L'actuació policial ha causat sorpresa i desconcert a l'Ajuntament, no només perquè l'equip de govern no en tenia cap coneixement previ, sinó també per l'amplitud de la petició judicial, que afecta la major part d'actuacions municipals executades durant els últims sis anys. "Ho demanen tot. Són pràcticament totes les adjudicacions que hem fet: des de les més grans a les més petites", ha declarat el mateix Montserrat, que ha posat a disposició dels agents i la secretària judicial "tots els informes preceptius de secretaria i intervenció" relacionats amb la quinzena de projectes objecte de la reclamació del jutjat ampostí.

Interposada per un veí d'Alcanar, Andreu Queralt, el passat mes de juliol, la denúncia acusa el govern municipal de suposada prevaricació, suborn i malversació de fons públics. Una exsecretària del consistori va declarar com a testimoni al jutjat ampostí en el marc de les diligències prèvies obertes. Els agents de la Guàrdia Civil, que han arribat al consistori a quarts d'onze del matí i n'han marxat cap a les sis de la tarda, s'han endut expedients de projectes, llicències d'obra, decrets d'adjudicació relacionat amb equipaments, serveis i obres urbanístiques des de 2007, d'àmbits i pressupostos molt diversos.

Entre d'altres, la construcció d'una rotonda al barri de Serramar, l'enllumenat de la urbanització, l'adjudicació del servei de prevenció de riscos laborals, la construcció de la piscina municipal, la reconversió d'un equipament de les cases en biblioteca, les obres de l'alberg a l'antic convent dels Josepets, la compra dels terrenys del poblat ibèric de Sant Jaume o un pla d'ocupació per actuar a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. "Tenim tot l'interès que hi hagi accés a tota la informació i com més aviat s'esclareixi el tema, millor per a tots", ha indicat l'alcalde.

Montserrat, però, no dubta que la denúncia que ha obert el procés persegueix motivacions i estratègies partidistes, més enllà dels aspectes administratius. En aquest sentit, ha remarcat que el denunciant és un veí del poble, "militant de CiU", un dels grups de l'oposició municipal més bel·ligerants amb l'actual govern municipal, juntament amb PSC i PP. "La identitat del denunciant no ens és desconeguda i potser alguns partits han avançat la campanya electoral", ha reblat l'alcalde.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta