21 de novembre del 2013

Jeroni Castell: "L'estrella Michelin per a Les Moles és adrenalina a la vena per seguir treballant"



ULLDECONA (Montsià).- El restaurant Les Moles, a Ulldecona, ha rebut amb gran alegria la seua primera estrella Michelin. "És tot un estímul per continuar treballant en aquests temps complicats, és adrenalina a la vena", ha declarat Jeroni Castell, el xef d'aquest restaurant ubicat sobre una antiga cantera. "Esperàvem aquesta estrella, era un rum-rum de feia temps", confessa el xef ulldeconenc, molt conegut al territori per representar el paper de Jesucrist a la Passió. Les Moles, que just es troba tancat per vacances -reobre aquest dissabte-, és un dels set nous restaurants catalans que figuraran en la guia Michelin per a Espanya i Portugal del 2014. És el segon de les Terres de l'Ebre que aconsegueix aquesta distinció.

Fa uns anys també ho va aconseguir el restaurant Torreó de l'Indià, de l'hotel Villa Retiro de Xerta -que ha renovat la seva estrella. En el conjunt de la demarcació de Tarragona ara són un total de quatre els restaurants estrellats, després que Les Moles, obert fa 21 anys en una antiga cantera als afores d'Ulldecona, hagi aconseguit l'estrella que aspirava a assolir des de feia temps.

"Ens vam assabentar per la trucada d'un amic de Vilafranca, que va ser el primer a felicitar-nos, i acte seguit vam celebrar-ho amb tota la plantilla", explica Castell. "Era un objectiu que teníem de fa temps i esdevé important per al reconeixement del nostre restaurant, per a la difusió del què fem aquí i que ens pugui ajudar a atraure gent al restaurant, sobretot en temps complicats", declara el xef.

Assolir l'estrella Michelin era una fita impensable, uns anys enrere, per al responsable d'aquest restaurant. "Vaig entrar a la cuina tard, amb 28 anys, per casualitat i pràcticament sense saber fer ni un ou, i de mica en mica hem anat escalant a base d'esforç i il·lusió", recorda. Actualment al restaurant hi treballen 8 persones fixes, una plantilla que pot ampliar-se a 25 en èpoques de més feina.

Cuina innovadora amb productes del territori

La filosofia de la seva cuina pivota entorn els productes de les Terres de l'Ebre. "Apostem pels productes del territori i a partir d'aquí hi posem imaginació, és a dir, busquem una cuina diferent, sense que resulti estranya", explica el xef. "Per tant, aquesta estrella no sols reconeix el nostre restaurant, sinó els productes de les Terres de l'Ebre que nosaltres utilitzem tant", afegeix Castell.

"No volem canviar, volem seguir fent com fins ara i demà començar a treballar una mica més per mantenir un reconeixement que ha tardat a arribar una mica més del què ens pensàvem", reconeix el xef. "Com més amunt estàs més expectatives té la gent i ara tenim més responsabilitat i pressió, però ja teníem assumit d'abans que hem de fer les coses bé, cada dia i sempre", conclou.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta