28 de novembre del 2013

L'oposició abandona el ple de pressupostos de Tortosa en protesta per les formes de l'alcalde

   


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa per aprovar el pressupost municipal del 2014 ha acabat aquest dijous al vespre amb polèmica. Els grups de l’oposició han decidit marxar del saló de sessions, com a mesura de protesta per l’actitud de l’alcalde, Ferran Bel, durant el debat dels pressupostos. Per exemple, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha denunciat el “to de menyspreu” de Bel a totes les rèpliques, així com les “mentides” de l’alcalde i la falta d’autocrítica a l’acció del govern municipal. També la regidora d’Esquerra, Alícia Gamundi, ha acusat Bel d’haver-li faltat el respecte.

Finalment, els regidors d’Esquerra, Partit Popular, Iniciativa-Entesa per Tortosa, PSC i Plataforma per Catalunya han abandonat el ple abans de la votació del pressupost municipal per al 2014, que s'ha aprovat amb la majoria absoluta de Convergència i Unió. Segons ha explicat Jordan, la situació ha estat totalment sobrevinguda, és a dir, no havia estat pactada prèviament pels grups de l'oposició. En declaracions als mitjans, Bel ha afirmat que l’oposició havia marxat del ple per falta d’arguments. Però els diversos portaveus de l’oposició han coincidit en lamentar l’autoritarisme de l’alcalde. Siga com siga, els comptes han tirat endavant, amb un pressupost global de 30,92 milions d'euros.

L'increment dels ingressos de l'Impost de Béns Immobles (IBI), gràcies a l'avançament de la revisió cadastral, ha permès a l'Ajuntament de Tortosa quadrar un pressupost de 30,92 milions d'euros -un 1,34% més que l'anterior- per al pròxim 2014, tot mantenint el nivell de despesa i evitant "ajustos significatius". De fet, l'equip de govern de CiU preveu aconseguir també una amortització de deute rècord, de 5,23 milions d'euros, per tancar el mandat per sota del nivell de 2007. Les inversions previstes, majorment les pendents del Pla Integral del Nucli Antic, estaran condicionades al pagament del deute d'entre 6 i 7 milions de la Generalitat. També es destinaran 560.000 euros a millores de la via pública.

Imatge Canal 21 Ebre

15 comentaris:

  1. Esperem que la tremolor de veu de l'alcalde després de que els regidors de l'oposició abandonessin el Ple, li hagi fet tremolar també altres parts del cos re-col·locat-li tot a l'estat lògic i normal d'un demòcrata amb respecte institucional i personal .

    ResponElimina
  2. Tinc dubtes Ximo, les formes de l'alcalde i la seva tinenta no s'adiuen amb el d'un/a demòcrata, aquesta prepotència que dona arribar al Ple després de fer més d'un rapitenc no és un fet puntual del dijous sinó que es repeteix més cops dels que seria aconsellable. Aquest mal es cura votant quan sigui l'hora-encara queda molt lluny-, i tenint alguna alternativa amb un pedigrí més demòcrata. ja veurem...

    ResponElimina
  3. Ja era hora! L’equip de govern municipal està format per gent autoritària i dèspota. Contínuament falten al respecte amb carasses i burles als representants de totes les altres forces polítiques que han sigut escollides pel Poble. Però el despotisme de CiU està arrelat a la seva sang desprès de més de vint anys de pujolisme, on s’han dedicat a convertir Catalunya en el seu coto privat de caça. Tot polític convergent que es presti, té aquests aires de superioritat propis d’un poder absolut fort i prolongat en el temps. Que l’hi preguntin als Prenafeta, Bassols, Vallbé, Subirà, Alavedra, Pallerols, Puig, Planasdemunt, Millet, Gavaldà, Batlle... I com no al clan Pujol’s (ferraris i bitllets de 500 andorrans inclosos).

    ResponElimina
  4. Alguna cosa s'ha de fer, Tortosa va de mal a pitjor. Jo aposto per gent jove, però que no siguen enxufats pels de sempre. Jaume, tu pots ser un dells. Sé que te volques en los projectes amb molta il.lució. Tant hi fa el color (Espanya-Catalunya), el resultat ha de ser Tortosa.

    ResponElimina
  5. Pos mira ignorant, jo soc de la opinió contraria. És clar que els jóvens tenen que fer la casa gran, mentrestant els vells ja la tenen feta i amb poc en tenen prou. Per tant un ajuntament de vells savis seria més convenient. Això si, els gestors han de ser d'edat més jove, per aprofitar el seu dinamisme, si el tenen. Per tant tot a la inversa. Que sap més el diable per vell que per diable!
    De totes maneres, el que ens calen son ser humans, no trolls, ni bestioles, nii follets.
    Però, com molts dels fills de Tortosa amb estudis son fora, que tal un nou pla de :"Jubila't a Tortosa"? I així les seves pensions es gastarien aquí i tornarien part del que es van emportar cap enllà, sigue on sigue.
    Això si que seria negoci per a la ciutat!

    ResponElimina
  6. L'experiència dels més grans, però... no sé. Ja estic fart dels gats vells. Joves com Jaume, tenen gana de progressar, ja que sempre han vist una ciutat que va a menys. Vindria a ser com lo futbol, los cracks que estan acostumats a guanyar, arriba un punt que per molt bons que siguen, acaben quedanse en blanc. Al final nomès guanyen los bons que tenen gana.

    ResponElimina
  7. ...pues yo sigo opinando lo de siempre, es el juego del gobernante de turno y los de la oposicion de turno, la democracia es tambien la alternancia, pero en el caso de Tortosa hay un grupo politico que a obtenido un gran numero de concejales y los otros bien pocos, lo que teneis que hacer los de izquierda es uniros en una candidatura unica y haber que cae (en votaciones de elegir a los ediles), ahora que el sr Bel haya perdido la flema que siempre ha ostentado, y que todos los opositores se hayan levantado a la vez..., a mi personalmente me huelo a chamusquina..., igual el sr alcalde es que ya ha venido cabreado por algo que alguien le ha hecho, y otro alguien ya ha provocado el salirse, en fin sr Bel, para futuras ocasiones no ha de perder la flema que desde que estaba en la oposicion siempre ha tenido, pues la leal oposicion siempre estara en el juego "acoso y derrivo", para el derrivo los opositores buscan y buscaran cualquier pequeño descuido para hacer todo un rascacielos..., ademas la mayoria de la oposicion son españolazos, y tratan de entorpecer todo lo que se pueda al partido gobernante que es pro-independentista con el fin de retardar el proceso independentista, seguro que en las proximas elecciones los hay que ya desapareceran del panorama municipal...

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. magnun, d'españolazos, españolazos, al consistori, els comptaria amb el dits d'una mà i me'n sobrarien 3 ( perdó, 2 si incloem l'equip de govern ) . No ximpleges més, per favor .

    Lo de la " flema que siempre ha ostentado " pregunta'ls-hi als assistents a una reunió que va tindre no fa gaires dies amb un determinat sector de la ciutat . ( i si vols, m'ho preguntes a mi ) .
    La seua presumpta " flema " quan existeix, és instrumental. El que li neix, el que li surt de dins, és l'autoritarisme ( ell diu "direcció personalista" ) i l'arrogància .

    Quant a l'abandonament del Ple, és podrà està d'acord o discrepar, però d'entrada, ja sobta que el mateix Dalmau del PP, que no es prodiga precisament en crítiques acerades, i molt menys en atacs al govern i l'alcalde, digués que n'està fart de l'actitud d'aquest. I no diguem dels dos membres d'ERC, darrerament tan atansats a CIU, i que fins i tot en la seua intervenció de minuts abans, havien manifestat la possibilitat de votar a favor dels pressupostos .

    ResponElimina
  10. Hahahahhaha, jo em pensava que només Deltebre formava part de la "Catalunya insòlita", ara veig que Tortosa també en forma part. Independentistes castellanistes, "demòcrates autoritaris" i una ciutat amb esperit de botiguer o una esquerra de pitiplam. This is Tortosa, la ciutat insòlita on un "declarat anarquista" vol que un de la FAES sigue Alcalde o regidor amb cartera.
    Mein God!
    Sort que, excepte un, cap dels comentaristes "marfantils" gosen presentar-se a les urnes.
    Pitjor podria ser, és evident.

    ResponElimina
  11. Cucafera, mos podries fer cinc cèntims d'esta reunió on Bellíssimo va sortir de l'armari?

    ResponElimina
  12. Arjub, no n'hi ha molts de sectors professionals amb qui es pot reunir Bel i on pot sospitar que és un bon graner de potencials vots. Ara, que va sortir de l'armari ho has dit tu . Ell, en determinats moments, simplement es va manifestar com és i amb el seu tarannà . Tot lògic .

    ResponElimina
  13. He estat 8 dies lluny de Tortosa ( vacances de l'Imserso ) i quan torno veig que el nostre vent de dalt continua provocant problemes neuronals ...

    D'entrada manifesto que aquesta actitut de tota l'oposició d'abandonar un plenari el trobo desencertat, tot i que poden tenir més raó que un sant ... Natros no els vàrem votar per marxar dels plens, els vàrem votar perquè volíem que governessen la ciutat i si més no que fèssen una oposició tal com cal ...

    Ara bé, llegir les manifestacions de l'Albertito, de l'ignorant ( qui l'ha vist i qui el veu, al costat del Guti ), d'aquest Guti que només veu la palla als altres ulls, etc., etc., m'han fet tornar a la realitat ... Torno a estar a Tortosa i les "nostres" misèries, incloent-hi l'actual equip governant ...

    ResponElimina
  14. Ens queixem de que els nostres polítics no saben arribar a acords i pactes, no saben asseure’s per parlar i trobar punts en comú en pros del benefici públic. Ara bé, a un nivell inferior, quan dues persones ideològicament contràries saben arribar a punts en comú, estan cometent una aberració política. Han de ser enemics!
    En què quedem? Se poden arribar a acords des de la distància ideològica o hem d’estar sempre enfrontats? A Armando li deuen agrada més aquestes tertúlies polítiques on es llancen els plats per sobre a la mínima. O potser és un enamorat de la política actual basada en l’enfrontament de contraris i en el desprestigi constant del rival polític.

    ResponElimina
  15. Mira, Guti, jo no em dedico a la política ... ni em dedico a desprestigiar ningú ...

    Si analitzes els meus comentaris i els teus, veuràs que hi ha una gran diferència en aquest sentit de les desqualificacions o intents de desprestigiar ...

    I com respecte als meus "gustos" i "enamoraments" no en tens ni pajolera idea, no vull ni contestar-te ...

    Ah., i et puc assegurar que tinc molts bons amics, si, amics, que militen encara al partit popular ... així com al PSC, CiU, ERC, IC-V ( no en tinc cap de PxC, Ciutadans ni CUP ) ... i no em considero enemic de ningú, encara que no sé si algú em considera a mi el seu enemic ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta