21 de novembre del 2013

Sabaté acusa el PP de voler 'obrir la veda als transvasaments' amb la nova Llei d'Avaluació Ambiental


MADRID.- El senador socialista de l'Entesa, el tortosí Joan Sabaté, ha alertat aquest dijous del canvi en la política de l'aigua que comporta la nova Llei d'Avaluació Ambiental, i ha acusat el govern del PP de voler "obrir la veda als transvasaments". Sabaté, tal i com havia reclamat aquesta setmana la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), ha defensat les esmenes de l'Entesa per evitar el traspà al Ministeri de les competències parlamentàries i territorials sobre l'aigua.

El portaveu adjunt de l'Entesa i senador per Tarragona , Joan Sabaté , ha intervingut aques dijous a la tarda al debat de la Llei d'Avaluació Ambiental per alertar de les disposicions finals quarta i cinquena que es van introduir al Congrés dels Diputats per part part del PP. Segons els socialistes, aquestes dues disposicions suposen una "modificació greu de la política d'aigües", perquè modifica la Llei d'Aigües i el Plan Hidrológico Nacional (PHN). Sabaté ha explicat que “traspassen les competències de les Corts Generals al Ministeri, per la qual cosa sostreuen al debat democràtic les decisions sobre la distribució de l'aigua”. Segons el senador, també li sostreuen al territori les seues capacitats de decisió sobre els recursos de les conques hidrogràfiques.

Sabaté ha destacat que aquest govern "té la idea que el creixement és contradictori amb la protecció mediambiental i aquesta idea ja no és pròpia de les polítiques europees" . I ha afegit que "impulsen idees del passat i és necessari un debat social i parlamentari sobre les polítiques mediambientals, impulsant un creixement sostenible, es a dir, un creixement racional basat en els propis recursos sense grans transferèncis ni de recursos energètics ni hídrics”.

 Imatge PSC Tortosa

17 comentaris:

  1. Bon dia Gustau, només una pregunta per si tens més inforamció que la que corre per les barres dels bars. A les primàries del PSC a Tortosa hi haurà, o poden haver més candidats que Enric Roig i Eduard Ena?

    ResponElimina
  2. sneijder,

    Bon dia...parlem del "coto" socialista ...

    Enric Roig es presentarà "beneït" ... Eduard Ena està sopesant les "seues" forces enfront el seu antic mentor ... Hi ha altres "pesos pesants" de l'aparell tortosí que fan el mateix ...

    Potser tindrem sorpreses, potser no ... però ja sabem els tortosins que qui meneja els fils del "coto" és el Papa-senador i si no ets soci d'aquest "coto tancat", ho tens magre ...

    Així que potser ens faran veure que hi ha primàries, però de ben segur que estaran "dirigides" pel de sempre ...i m'agradaria equivocar-me !!!

    ResponElimina
  3. Armando Gresca, et felicito "Potser tindrem sorpreses, potser no ..." L'has clavat, però ben clavada ! I potser plourà o potser no !

    ResponElimina
  4. Bé, aquest era el tema no????Va homes! Esteu a la "dimensió desconeguda", jo no parlaré d'eleccions, parlaré del tema.
    Total per a dir quelcom vell: "No als transvasaments!".
    Després quelcom més nou: ·Han trobat regants per al Xerta-Sénia?
    A ningú li sembla una "patinada"?
    Vaja, segur que al regant Sabaté no li sembla, o ha canviat d'opinió?
    País!

    ResponElimina
  5. Sempre parla qui menys ha de parlar i Sabaté i tota la cúpula socialista d'aquí i d'allà saben que són tant transvasistes ells com el PP i sinó que li pregunten a Borrell o Puxeu de què va això d'anar d'amagatotis amb els transavaments.

    ResponElimina
  6. Ximo,

    Considerava, pels teus comentaris, que sabies llegir millor ... i també "entendre" ...

    Si del que vaig escriure només comentes lo de les "sorpreses", sense veure o voler veure el que segueix, et puc dedicar:

    "Potser plourà o potser no, però de ben segur que hi haurà núvols ..."

    I una pregunta ... que ets soci del "coto" ???.

    ResponElimina
  7. Armando Gresca, ja veus, les aparences enganyen. Ara ja saps que sé llegir poc i tampoc entenc ( amb cometes i sense ) . Puc dir en defensa pròpia, això sí, que no entrar al teu drap, vol dir això: no entrar al drap.
    Quant a insinuacions personals que fas, disfressades de pregunta.......Sempre he defensat que es pugui escriure amb pseudònim, ara, si sabés segur amb qui parlo ( tot i sospitar-ho ), podria fer insinuacions com les que tu fas, i estaríem en igualtat de condicions. No trobes ?

    ResponElimina
  8. Trobes Armando que Joan Sabaté encara podrá controlar i dirigir el procés electoral de les primaries al coto? Crec sincerament que els anys no passen en va i les forces es van desgastant. Tot i així, ho comento perquè l'opció d'Ena, tot i no ser gent nova, si que me sembla una certa inversió en futur i en la possible renovació del partit i les maneres de fer si el deixessin, d'altra banda l'opció d'Enric Roig me sembla la continuïtat de lo que queda de l'aparell. Ara bé, tot es veurà en la participació d'afiliats i simpatitzants, si aquesta es pobra i reduïda tot igual, si es comencen a generar ganes i debat, les opcions més noves tindríen alguna oportunitat.

    Perquè la pregunta és la següent: els tortosins i tortosines que es diuen i senten socialistes mereixen un grup municipal trist i incapaç de fer oposició com l'actual? Si l'alcalde Bel fa campnaya per Enric Roig voleu dir que no hi ha alguna cosa que falla? Ho deixo aquí Armando

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. ...mirad, por mucho que os" pele-eis "..., este ex-comunista, pasado a los socialistas por la puerta de detras y a las doce de la noche, que fue subiendo escalafones dando toda clase de puñaladas traperas a diestro y siniestro dentro de los socialistas de siempre al tiempo que el comunismo tortosino se tambaleaba mortalmente (suerte del fotografo Ramos que le hecho "reaños") y asi escalo las maximas cuspides del poder territorial, de momento el sigue acomodado en una de las poltronas, y los demas que se peleen, que el va a lo suyo, asi que os aconsejo que os pele-eissss, por otras cosas, porque con este señor de momento es pegar la cabeza contra una roca, la roca no le pasa nada y las cabezas sufren traumatismos craneales o es como hablar a la orilla del mar y las gaviotas no pararan de dar sus graznidos por mucho que gritemos...

    ResponElimina
  12. Home Magnum, "el va a lo suyo" però hi haurà un moment en que la gent ja no el votarà i llavors tornarà a la docència o pendrà el camí de la jubilació, entre d'altres coses perquè és llei de vida. Llavors quedarà per veure si deixa "todo atado y bien atado" com solien deixar els regents d'altres règims o bé, s'enceta una nova etapa amb alternatives i/o alguna sorpresa com diuen Armando i Ximo.

    ResponElimina
  13. Ximo,

    Jo havia fet un comentari contestant un altre de sneijder ... i vas ser tú ( o vostè ) qui va fer un comentari ( que vaig considerar despectiu ) ... i jo et vaig contestar ... res més que això ...

    Des de quan he intentat que entris al drap ???

    I amb referència als pseudònims,jo tampoc sé qui ets, Ximo ... ( El que si sé són les teves preferències per la manera de defensar a uns o altres, però res més ). Ah., i tampoc m'interessa gaire conéixer les identitats dels qui escriuen a la Marfanta ...

    Sneijder,

    Joan Sabaté, mentre no es retiri o el retirin de la primera línea, continuarà controlant i dirigint totes les pseudoprimàries del coto ... ojalà tingués tan segura la grossa de cap d'any ...

    ResponElimina
  14. Bé, Armando, bé. Tu parles de "cotos" i no és despectiu, també em dius que ser llegir poc i, com t'ho accepto, tampoc passa res, i jo faig un comentari irònic sobre una " perogrullada " teua i és despectiu. Fantàstic.
    Qualificar de " pseudoprimàries " unes primàries que, ni coneixes el reglament, ni saps qui és presentarà, ni qui participarà ni, òbviament, s'han celebrat, això sí, això és la mar de respectuos i gens despectiu.
    Tots en sabem molt de criticar ( jo també ) però " oco " amb la pell pròpia ! . Deu ser que lo de " cotos " devia vindre per " la veda " del titular de la noticia .
    Jo no he dit que volies que entrés al teu drap, vaig dir que jo no volia entrar-hi, que és diferent. Per sinó ho saps, el teu drap va ser fer uns judicis d'intencions i de valor amb els que considerava que no havia d'entrar. Ara bé, no te'n estàs de " retreure'm" que del que vas dir " només comentes lo de les "sorpreses" " .
    En una cosa, al menys, hauriem d'estar d'acord: Tu, a mi, encara que no m'hagis vist mai, em pots identificar en cinc minuts i, a partir d'aquí, fer preguntes capcioses; jo, a tu, sense saber ( oficialment ) qui ets, no t'ho puc fer. Un pèl injust si que ho és, no ? . Però vaja, celebraré que segueixis " armando gresca " .

    Ah, i no pateixis home, l'hem de tindre més gros l'intercanvi dialèctic, per dir-nos de vostè .

    ResponElimina
  15. ...pues otra cosa, yo creia que las primarias, eran entre los afiliados del partido...y resulta que al buzon al igual que todos mis vecinos, me he encontrado unas cartulinas para votar, asi que todo el mundo puede votar, o es una burda trama para hacer filiaciones cuando uno vote, si quiere hacerlo...

    ResponElimina
  16. Ximo,

    Ara soc jo qui no vol entrar al teu drap ... però et faré uns aclariments ...

    Si parlem de primàries, els socialistes ho han intentat moltes vegades ... però recordes què li va passar al Josep Borrell ??? No se'l van carregar des de dins ???... I tot el demés han estat primàries teledirigides, com ho seran les que es facin a Tortosa ...

    Respecte a la teva identitat, ni m'interessa conéixer-la amb exactitud ni tinc els coneixements suficients ni les ganes de perdre cinc minuts ... Ara bé, em pots fer totes les preguntes, capcioses o no, que vulguis ... i et contestaré si sé les respostes...

    No sé exactament a quina "veda" et refereixes, quan parles del "titular de la notícia" ... però també et vull contestar ... ( I així contestaré també el comentari de l'Albertito ) ...
    Encara que aquest "titular" no és sant de la meva devoció, si la memòria no em falla, no va entrar al PSC "por la puerta de atrás y a las doce de la noche". Era alcalde de Tortosa, havia estat primer d'una llista consensuada entre socialistes i iniciativa, i tampoc recordo que donés "puñaladas traperas a diestro y siniestro dentro de los socialistas de siempre", de fet la Sra. Dolors López, els Srs. Francisco Juan i Jordi Bonilla ( que remenàven les cireres del PSC en aquells moments ) van continuar sent regidors o càrrecs més elevats. Jo només recordo, segons la premsa i comentaris de bar, alguna situació que podríem assimilar a l'expressió de l'Albertito amb els seus companys de partit Josep Borrell ( el de Tortosa ), Emili Nieto i el Dr. Roldán ...

    Ah., i mai he dit que ni saps llegir o que saps llegir poc ... Torna a mirar-ho i veuràs que vaig dir que em pensava que sabies llegir "millor" ...I me'n reafirmo ... com també en allò "d'entendre" ... perquè ja saps que altres vegades hem coincidit força amb els comentaris ...

    Com quasi sempre, a la vostra disposició ...

    ResponElimina
  17. Aclariment: " coto " i veda solen ser termes que van lligats. I amb "el titular" no em referia a cap persona, El titular d'una noticia, article o columna, és el títol, no el protagonista. Ara sí ? ;-)
    Insisteixo, a mi si que m'interessaria saber amb qui parlo. Potser tot seria més lògic i no caldria que, capciosament, ara, et preguntés: Què estàs dolgut o ressentit per alguna cosa ? ( recorda que has dit que em contestaries ) .
    Quan a les al·lusions que fas sobre persones determinades, no faré cap comentari. Entre altres coses perquè, amb sinceritat, no sé per on agafar-te. Crec que no t'he entès prou bé.
    I continuant amb la sinceritat, el que em va "picar" va ser la teua pregunta de si era " soci del coto " i que semblava més retòrica que altra cosa . Mai he estat de cap coto. La caça mai m'ha agradat. I la cacera menys.
    I ara si que vull personalitzar, vaig defensar que Joan Sabaté tenia tot el dret de ser cap de llista, de nou, el 2011, a les eleccions municipals; i amb la mateixa claredat -amb els resultats a la mà- vaig dir en un article que es va publicar aquí mateix, que lo lògic fora no recollir l'acta de regidor . O sigui, en " cotos " vedats no m'hi trobaràs.

    Ah, com es pot disposar de tu, sinó sabem qui ets ?. O sí ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta