7 de desembre del 2013

CiU de Deltebre demana explicacions per la possible compra d'uns terrenys per part d'un regidor del govern


DELTEBRE (Baix Ebre).- El grup de CiU a l'Ajuntament de Deltebre ha exigit "mesures dràstiques", si es confirma l’adquisició d’uns terrenys estratègics per part d'un regidor del govern. També l’agrupació local de Convergència i Unió de Deltebre ha reclamat un desmentiment públic per part de l’actual alcalde de la població, "en relació amb l’adquisició de més de 40 jornals de terreny no urbanitzable, dintre del nucli urbà i situats a la zona del Molí dels Mirons de Jesús i Maria, per part, presumptament, d’un regidor de l’equip de govern o d’una persona vinculada al mateix". El comunicat amb què CiU ha reclamat explicacions a l'alcalde, el socialista José Emilio Bertomeu, no cita directament cap dels regidors d'ERC i el PSC.

Segons CiU, en el transcurs del ple ordinari, i preguntat per aquesta actuació, l’alcalde de Deltebre va afirmar que els terrenys els havia comprat un particular, tot i que desconeixia quina seria l’explotació que s’hi faria. "Ara bé, davant del que ja és un secret a veus, l’alcalde no es pot mantenir passiu i ha de donar explicacions desmentint la possible operació urbanística o, sinó, confirmar-ho i cessar de forma immediata i fulminant el regidor suposadament vinculat amb l’operació i l’àmbit urbanístic de l’Ajuntament", afirmen des de CiU.

Aquest fet, per al grup que lidera Lluís Soler, "esdevindria d’una gravetat d’abast inimaginable si tenim en compte que es materialitza als inicis dels contactes i negociacions polítiques per donar tràmit a un nou planejament urbanístic municipal que podria reclassificar, com és lògic, uns terrenys que se situen en un lloc estratègic del nucli urbà". "Per aquest motiu, aquesta situació no pot esperar i necessita una resposta immmediata de l’alcalde davant d’un fet que, si es confirmés, podria ser èticament reprovable i manifestament perjudicial per a la salut democràtica", conclou el mateix comunicat abans de recordar que "la informació que hauria motivat tot el procés d’aquests terrenys no estaria a l’abast de tota la ciutadania d’igual forma que d’un electe municipal". Segons CiU, aquesta polèmica es va tractar en la reunió informativa sobre l'actualitat municipal que CiU va celebrar davant de més de 200 veïns i veïnes del municipi.

Imatge CiU de Delteber (arxiu)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta