12 de desembre del 2013

La campanya ‘I tu, jugues en català?’ arriba a 14 botigues de joguines de les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- Un total de catorze establiments comercials de les Terres de l‘Ebre s'han adherit a la campanya "I tu, jugues en català?”. Es tracta d’una iniciativa que pretén donar a conèixer, coincidint amb les dates de Nadal i Reis, l’oferta comercial de jocs i joguets en català. La campanya ha estat promoguda pel Consorci de Normalització Lingüística, ja que es calcula que només el 8 per cent de les joguines i jocs del mercat són en català. El director del Consorci de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre ha explicat aquest dijous, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, que és la primera vegada que aquesta campanya arriba al territori. De fet, Jordi Duran ha remarcat que estan força satisfets perquè han aconseguit implicar botigues de joguines de les quatre comarques, en poblacions com ara Amposta, Batea, Bot, Corbera d’Ebre, Deltebre, la Fatarella, Flix, Gandesa, Móra d’Ebre, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa. En aquest sentit, els comerços adherits són fàcilment identificables, ja que als aparadors tenen unes caixes embolicades amb paper de color roig, al costat d’algunes joguines que també tenen un adhesiu amb el distintiu de la campanya.

Els comerços de les Terres de l’Ebre són 14 dels 260 establiments de tot Catalunya que s’han sumat a la campanya “I tu, jugues en català?”. En xifres globals, es calcula que actualment es comercialitzen unes 1.300 joguines en català. Així, Duran ha remarcat que la campanya pretén visualitzar que hi ha més d’un miler de jocs i joguines en català, però també despertar l’interès de consumidors i botiguers per generar més activitat econòmica al voltant d’aquest tipus de productes. De fet, el director del Consorci de Normalització Lingüística a les Terres de l’Ebre ha afirmat que el moment polític del país ajuda a incrementar la demanda de jocs i joguines en català, però ha precisat que encara queda molt de camí per recórrer.

Per exemple, un dels reptes del Consorci de Normalització Lingüística és aconseguir que en el futur hi hagi més videojocs en català. En aquest sentit, Duran ha confirmat la precarietat de la llengua catalana dins del sector videojocs o jocs multimèdia. De fet, ha detallat que, dintre del 8 per cent de jocs que són en català, la situació és menys dolenta en els jocs destinats als xiquets i xiquetes més menuts, però que s’agreuja en aquelles joguines adreçades als més grans i als adolescents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta