12 de desembre del 2013

CiU reclama el cessament d'Aspa i estén la mà al PSC i ERC per garantir el govern de Deltebre



DELTEBRE (Baix Ebre).- El grup municipal de CiU a Deltebre ha exigit aquest dijous a l’actual alcalde, el socialista José Emilio Bertomeu, el "cessament immediat" de Gervasi Aspa, davant de l’adquisició per part de l’actual tinent alcalde i regidor de Gestió del Territori del voltant de 90.000 metres quadrats de terrenys "estratègics" a la zona del Molí dels Mirons. El portaveu convergent, Lluís Soler, ha qualificat aquests fets “de poc ètics, greus i perjudicials per a la salut democràtica de Deltebre”. Per aquest motiu, Soler ha demanat a l’alcalde que actuï en conseqüència i cessi del govern a Gervasi Aspa. En aquest sentit, cal recordar que Bertomeu ja va afirmar ahir dimecres, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, que no pensa en cessar l'exalcalde de les seues funcions al govern municipal d'ERC i PSC. Per això, Soler ha estès la mà de CiU al mateix PSC i als regidors republicans si prenen la decisió d'apartar Aspa dels seus càrrecs, per garantir la governabilitat de Deltebre.

Soler, que ha qualificat a l’alcalde de persona “seriosa i responsable”, no entén per què Bertomeu “continua al costat d’una persona que està contaminant la imatge política de Deltebre i està hipotecant el futur urbanístic del municipi, a no ser que doni per algun motiu no conegut no pugui fer-ho”. El portaveu de CiU ha recordat que en els darrers mesos i setmanes s’han realitzat reunions per acordar quin ha de ser el plantejament urbanístic futur del municipi. "Curiosament, aquests terrenys, actualment de sòl rústic, augmentarien considerablement el seu valor amb l’aprovació de l’antic Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, proposat i aprovat per Aspa, atès que en aquesta zona es requalificaria i es podrien construir edificis plurifamiliars", ha recordat CiU.

En aquestes reunions, segons Soler, l’actual regidor d’Urbanisme i Hisenda ha insistit fermament amb l’aprovació d’aquest antic POUM, posició totalment descartada per l’oposició frontal del grup de CiU a "ressuscitar fantasmes del passat, encara que subjecte a possibles modificacions durant la tramitació". Tenint en compte tot això, Soler ha subratllat que esperen que el regidor d’urbanisme, "persona a la qual des de CiU es considera responsable, no estigués al cas d’aquesta actuació i no donés suport a aquest frau ètic i moral que ha realitzat Aspa”.

A banda, en el cas que l’alcalde prengués la decisió de destituir a Aspa, el portaveu de CiU Deltebre ha estès la mà a Bertomeu per donar-li el seu suport a ell com alcalde i als regidors del PSC i ERC que quedin al govern, tot i que sense entrar al govern, durant l’any i mig que resta de mandat per tal de tirar endavant els assumptes estratègics del municipi. Soler ha detallat que aquest fet rau en què “els actuals regidors de govern són persones serioses que treballen pel municipi i que, per tant, no s’han de veure afectades per la forma de fer i la manera de ser de Gervasi Aspa”.

De fet, Soler també ha animat Esquerra perquè face un pas endavant per tal d’evitar que Aspa -que és el president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre- continuï contaminant la política municipal de Deltebre. Finalment, CiU de Deltebre ha lamentat el fet d’haver de realitzar una compareixença d’aquest tipus, "més tenint en compte que l’oposició del grup havia estat totalment constructiva i enriquidora durant el mandat actual".

Imatge CiU de Deltebre

2 comentaris:

  1. Veig que a ERC també fan pelotazos quan tenen oportunitat...

    ResponElimina
  2. Morigan...algunas personas son altruistas y no les mueve ningun interes economico, pero en contrapartida los hay que piensan: PARA SER P---------TA Y NO GANAR NADA....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta