30 de desembre del 2013

L'alberg del Mas de la Coixa a Móra la Nova aconsegueix duplicar les estades familiars


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- L’alberg Mas de la Coixa, de Móra la Nova, tanca aquest 2013 amb un balanç positiu, després d’haver duplicat, respecte el 2012, les estades familiars. Així, enguany un total de 108 famílies, que representen 432 usuaris individuals, han fet estada al Mas de la Coixa a través del programa 'Vacances en Família' del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Aquest increment s’explica, en gran part, pel fet que l’alberg de Móra la Nova ha ofert durant aquest 2013 el cent per cent de les 56 places de què disposa, mentre que l’any passat, el primer en adherir-se a aquest programa, només va posar a disposició dels usuaris el cinquanta per cent de les places. El programa 'Vacances en Família' estableix una doble convocatòria. La primera per als mesos de març, abril i maig, i la segona per als de setembre, octubre i novembre.

D’altra banda, el Mas de la Coixa ha participat un any més en el programa de colònies 'L’Estiu és teu!' de la Xarxa d’Albergs Nacionals de la Generalitat de Catalunya, de la qual hi forma part des del 2003. Dins d’aquest programa, un total de 217 xiquets i xiquetes provinents de tot Catalunya s’han allotjat al Mas de la Coixa durant els mesos de juny, juliol i agost, en tres torns de colònies: dos de bàsquet (20 dies), i un d’handbol (10 dies) i han pogut participar de les tradicions i festes populars de la comarca.

Com a novetat important d’enguany cal destacar la posada en marxa del programa escolar 'Una eina al servei de l’escola', coordinat per l’Agència Catalana de la Joventut. Dins d’aquest programa l’alberg del Mas de la Coixa ha ofert una estada de tres dies a les escoles per donar a conèixer la Ribera d’Ebre i les comarques veïnes. Així, es van organitzar visites didàctiques al museu de les Mines de Bellmunt, al Priorat; a la reserva natural de Sebes, a Flix; al centre d’interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova; al paratge de la Fontcalda, a Gandesa, i a diferents espais de la Batalla de l’Ebre com la serra de Pàndols o el Poble Vell de Corbera d’Ebre. La idea és repetir aquest programa el proper curs 2013-2014.

Imatge Xanascat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta