31 de desembre del 2013

L'arròs Segadors del Delta fa una aportació de 1.500 euros al Parc Natural del Delta de l'Ebre


DELTEBRE (Baix Ebre).- La Generalitat ha informat aquesta setmana que l'arròs Segadors del Delta ha aprotat 1.500 euros per al Parc Natural del Delta de l'Ebre. De fet, la Cooperativa Arrossaires del Delta i el Parc Natural del Delta de l’Ebre van iniciar, l’any 2010, una nova línia de col·laboració basada en aportació de l’1 % dels beneficis de la comercialització del nou paquet d’arròs “Segadors del Delta” a la conservació de l’espai. Així, aquest Nadal s'ha impartit un taller per als infants, amb l’arròs com a protagonista.

La Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre és titular de la marca d’arròs Segadors del Delta, entre d'altres marques com ara Nomen. Amb aquest producte es va decidir donar un pas endavant, adquirint un innovador compromís amb el Delta, la seua gent i l’entorn natural: destinar un 1 % dels beneficis de la comercialització d’aquest producte a actuacions concretes de protecció, de millora i de divulgació del Parc Natural.

“Segadors del Delta” es produeix en un 100 % a l’espai natural deltaic, fet que el dota d‘una gran autenticitat, identitat i qualitat, a més del valor afegit que això suposa per a la qualitat ambiental. També disposa del Segell de Qualitat Alimentària i de la Denominació d’Origen Protegida i Certificada per la Comunitat Europea, que garanteixen l’autenticitat d’aquest arròs.

La donació de l’1 % dels beneficis de “Segadors” ha representat per al Parc una aportació pròxima als 1.500 euros per part d’Arrossaires. Aquest import s’ha destinat a la realització d’un Taller Nadalenc que s'ha dut a terme al Saló Infantil de Deltebre, entre els dies 27 i 30 de desembre. Concretament, i amb el suport de l’Escola del Parc, s'ha realitzat una activitat lúdico-educativa amb els objectius de fomentar la creativitat, el reciclatge de materials, conèixer el procés de l’arròs des del camp a la taula, posar en valor la dieta mediterrània i despertar la curiositat per la gastronomia de l’arròs, entre altres.A tal efecte, els nens i nenes elaboraran un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs (paella, arròs col i fesols, menjar blanc, arròs amb llet...).

La primera aportació de 1.000 euros, l'any 2011, es van destinar a la instal·lació de 80 caixes refugi per a ratapenades, construïdes amb fusta i a la confecció de 15 caixes d’argila, amb una finalitat d’experimentació científica. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí ha destacat “el valor d’iniciatives com aquesta que ajuden a millorar l’entorn natural i a vertebrar el nostre territori, al mateix temps que ofereixen productes de proximitat i serveis diferenciats, associats als valors del Parc que potencien la imatge d’un producte natural i autèntic.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta