9 de desembre del 2013

L'informe econòmic de la URV constata les bones xifres d'ocupació a Ulldecona i la punxada del turisme de l'Ebre



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El ritme de destrucció de llocs de treball a les Terres de l'Ebre s'ha moderat durant el tercer trimestre de 2013, segons el Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura Local que realitza la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV. Tot i que encara clarament negatives, les dades d'aquest període són menys dolentes que les del segon trimestre, amb una caiguda de l'afiliació a la Seguretat social del -5,3%, un punt per sobre de l'anterior, situant-se en un -4,3% interanual. Amb tot, el director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, confia en una estabilització de l'economia del territori en els pròxims mesos.

La Sénia és l'únic municipi que ha patit una pèrdua de cotitzants superior al 10%, un -11,4%. Sobretot, per la crisi en el sector del moble. I també aquesta crisi en la indústria manufacturera és la que ha fet que Alcanar hagi experimentat una davallada important de cotitzants, un -8,4%. Segueix en la llista Tortosa amb un -5,9% de cotitzants per la mala evolució tant del comerç com de l'hostaleria. En canvi, el catedràtic de la URV també ha volgut destacar les xifres positives en ocupació registrades al municipi d'Ulldecona. És un dels pocs casos locals que escaparia al dibuix d'aquesta tendència en aquest tercer trimestre, segons ha apuntat Duro. Ulldecona ha registrat un augment de cotitzants -amb una variació interanual del 5,2%- i una disminució de l'atur, creant llocs de treball en comerç i serveis a les empreses. Segons ha valorat, l'origen d'aquest resultats cal buscar-los, "en part" a mesures de política econòmica local com el tractament personalitzat a les empreses, l'acompanyament administratiu i el foment de l'emprenedoria.

Duro també ha constatat el mal comportament del sector turístic durant els últims mesos. De fet, el sector hostaler ebrenc té una caiguda del 7,4% interanual, que contrasta amb la bona evolució del sector turístic al conjunt de Catalunya; probablement, ha explicat Duro, perquè el gruix del turisme és local. El sector turístic i de l'hostaleria, durant aquests mesos d'estiu, ha tingut un comportament positiu en aquesta línia, segons ha admès el mateix Duro, que ha qualificat els resultats de comparativament "menys esperançadors". Tot i apuntar que els indicadors en aquest sector es calibren sovint per volum de feina més que pel descens de cotitzants, les dades a l'hostaleria no han estat bones. "S'han de fer més coses per activar el sector turístic al territori, afectat perquè el mercat nacional està aturat", assegura.

Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta