30 de desembre del 2013

Tortosa estrena l'oficina central d'informació turística a l'Escorxador, amb una aposta per les noves tecnologies


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa posarà en funcionament, després de Reis, l'oficina de turisme central del municipi a les instal·lacions de l'antic escorxador, al barri de Remolins. En aquest complex, on també hi ha el Museu de Tortosa Històric i Arqueològic de les Terres de l'Ebre, el consistori ha optat per centralitzar l'atenció als visitants amb l'objectiu de consolidar la ciutat com a destinació turística. S'hi ha invertit 156.000 euros, finançats per l'Ajuntament i la Direcció General de Turisme a través del Pla de Foment Turístic de Tortosa, en el condicionament d'una sala per als treballadors, i una sala de reunions per atendre toruoperadors, i en l'adquisició i posada en marxa de tecnologia que doni un valor afegit al turista.

Així, a més d'un monitor 3D que projectarà campanyes promocionals de la ciutat, hi ha un monitor interactiu que informa dels recursos i serveis turístics del municipi, a través del qual es poden crear rutes que els usuaris poden descarregar al mòbil, i una aplicació que permet al visitant vestir-se del Renaixement, de manera virtual. Aquesta fotografia es transformarà en un codi QR que també es podrà compartir a través de les xarxes socials.

Aquesta oficina serà la única d'aquestes característiques a la ciutat, tot i que es mantindran els punts d'informació turística que hi ha al Centre d'Interpretació del Renaixement, als Jardins del Príncep, i també al Centre d'Acollida Turística (CAT).

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que aquest dilluns ha presentat les instal·lacions als mitjans de comunicació amb la directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, ha destacat l'aposta per les noves tecnologies d'aquesta oficina, així com la possibilitat de créixer en l'atenció turística "atenent touroperadors i empreses de serveis turístiques que vulguin incloure Tortosa i el territori en les seves agendes". Per Bel, infraestructures com aquestes "han de servir per continuar amb l'aposta estratègica que fem per aquest sector que ha de tenir un pes molt més superior del que té fins ara en l'economia local".

Tot el conjunt s'ha senyalitzat amb el tòtem i placa que estableix la Direcció General de Turisme i que distingeix els punts d'informació turística. En breu, l'Ajuntament completarà l'actuació amb un monitor exterior que podrà donar informació turística les 24 hores del dia. L'horari d'atenció al públic és de dimarts a dissabte de deu del matí a dos quarts de dues del migdia, i de dos quarts de quatre de la tarda a dos quarts de set del vespre. Els diumenges estarà oberta d'onze a dos quarts de dues del matí.

Via ACN (Anna Mayor)

1 comentari:

  1. Des que estic aqui a Tortosa em sembla que anem al ritme d'una oficina de turisme nova cada 2 anys ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta