27 de gener del 2014

Sabaté creu que els tres diputats crítics del PSC haurien de renunciar als seus escons per haver trencat la disciplina




TORTOSA (Baix Ebre).- El primer secretari del PSC de Tortosa i senador de l’Entesa, Joan Sabaté, ha afirmat aquest dilluns que les sancions a Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena eren “inevitables”, i que els diputats crítics haurien de renunciar al seu escó al Parlament. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sabaté ha lamentat el degoteig de renúncies als càrrecs orgànics que ha provocat aquesta decisió de la cúpula del PSC, i ha reconegut que els socialistes catalans travessen “un moment dolent” per les discrepàncies internes. En aquest sentit, Sabaté ha comentat el cas de l’alcalde de Flix, Marc Mur, que ha deixat la primera secretària del PSC a la seua població alhora que ha pres una rellevància important en el moviment independentista. Segons el senador tortosí, Mur i altres companys del PSC fa temps que s’han allunyat del projecte polític del socialisme democràtic a Catalunya. Així, Sabaté ha deixat clar que no vol que marxi ningú del PSC, però ha afirmat que el més responsable seria que se n’anessin del partit els que aposten per un altre projecte.

Durant la mateixa entrevista, Sabaté ha insistit que el PSC no tenia més remei que sancionar els diputats que el 16 de gener van trencar la disciplina de vot, encara que siga “molt dolorós” fer-ho. En aquest sentit, el primer secretari del PSC de Tortosa ha afegit que Ventura, Elena i Geli sabien que no podien votar diferent al que havia decidit el partit per a la votació sobre la petició per celebrar la consulta del 9 de novembre. Segons Sabaté, la proposta que va acordar el Parlament el passat 16 de gener és “una trampa dels sectors nacionalistes” i no una via per aconseguir la consulta legal i pactada amb l’Estat que defensa el PSC. Així, el senador ha assenyalat que els tres diputats haurien de renunciar al seu escó.

Finalment, Sabaté s’ha referit a la situació de la federació del PSC a les Terres de l’Ebre, amb la primera secretària, Núria Ventura, suspesa cautelarment de les seues funcions. En aquest sentit, el primer secretari del PSC de Tortosa ha afirmat que és una situació excepcional i “no desitjable”. Per tant, espera que en els propers dies la direcció nacional del PSC doni les instruccions pertinents sobre la manera de gestionar la situació per recuperar la normalitat. Sabaté ha conclòs que el PSC de l’Ebre està dividit, però no partit per la meitat. // GUSTAU MORENO

7 comentaris:

  1. Que Mar Mur i altres companys s'han allunyat del socialisme democràtic? Qui ho diu això, l'amo del carxofar en què heu convertit el PSC a les Terres de l'Ebre? Escoltar la paraula socialisme de les vostres boques provoca baixes a centenars entre les persones que encara creuen que el socialisme és una ideologia política amb una tradició democràtica, que defensa la justícia social i valors de dignitat humana, ideals que ja fa molt temps vareu perdre.

    ResponElimina
  2. Emili, " sin acritú ", ERC pot donat lliçons de socialisme o de recolzar polítiques d'esquerra aprovant els pressupostos de la Generalitat ? Clar que si va ser per raons d'estat......
    Vols dir que és normal este atac persistent en el temps sempre cap a la mateixa diana ? Per cert, lo del carxofar del PSC de l'Ebre t'ho hauries de repensar una mica més i veure de no caure en greus contradiccions. I per favor, de que anem, Emili ? què això de la pèrdua dels valors de dignitat humana i de defensa de la justícia social, ho digui algú de la CUP, hi podria discrepar però bé, ho entendria, però algú d'ERC, no fem bromes ! I pel que fa a la tradició democràtica ( també perduda suposo ) , que ho digui algú representant d'un partit que el seu líder serà entrevistat demà a TV3 com a cap de l'oposició sent, com és, la crossa del govern, amb qui té un acord de legislatura i ha aprovat el seu pressupost, pos fa riure la veritat.

    Ara, si és que has pluralitzat utilitzant el plural majestàtic, dis-ho.

    ResponElimina
  3. Ximo, no sé si és el portantveu d'algú, però jo et garanteixo que no ho sóc. Quan opino, ho fa Emili Nieto, que ja tenia ús de raó abans d'afiliar-se a ERC. Molta polèmica ha hagut de la suspensió cautelar de Núria Ventura, aquesta pràctica Joan Sabaté la coneix molt bé. Jo no tinc cap diana. No m'agrada ni el tir, ni els dards. Igual he criticat a Bel, que a Navarro, que a Rajoy, que Alejo Vidal Cuadras, que Herrera, que al David Fernández. Que parli de justícia social i diguis que sembla un discurs de la CUP, fa evident l'allunyats que esteu de la paraula socialisme. Parlant de crosses, de qui és crossa el PSC? De Rubalcaba? De la Sánchez Camacho? I efectivament, quan he diu "vareu perdre", no em referia a gent que ha estat o està en el PSC. Utilitzava el plural majestàtic en referència al que dona lliçons a Marc Mur de socialisme democràtic.

    ResponElimina
  4. Home, Emili, si tu creus sincerament que amb ERC estaràs més prop del socialisme ( hauriem d'aclarir quin tanmateix ) que de qualsevol altre partir de Catalunya, pos poca cosa tinc a dir. Si així ho penses i ho creus, que t'he de dir ? Saps perfectament que quan he fet l'extrapolació amb la CUP ha sigut com a exemple de partit que jo si que el faig més radical i socialista que ERC, per tant, és en aquest sentit que li dono més credibilitat ( teòrica, al menys ) a qui critica el "nosocialisme" d'altres posicions que no pas a qui ho fa des de posicions -de fet- liberals. I lo de crossa, tot és opinable. Sobre tot lo de S. Camacho. Lo de Rubalcaba té un cert sentit. El que no és opinable és que sou la crossa de CIU. I que a més no sou valents d'entrar al govern. I per a que vegis la meua funció de portaveu: No estic d'acord en que el socialisme democràtic no puga ser defensat fora del PSC. Una altra cosa és l'èxit. Ara bé, suposo que el que volia dir és que ara per ara, esta defensa no té massa recorregut ni implantació fora del PSC. Que li pregunten a E. Maragall.
    I no sé si quan escrius ho fas exclusivament com Emili Nieto o no, el que sé ( sinó em desmenteixes ) és que ets més representant tu que jo.

    Au va, vaig a vore la imatge del dia del teu blog. Que allí coincidirem més. Si et portes bé amb els post però he he he .

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Ximo i Emili,

    Encara no sé perquè discutiu ...

    Si el "Papa" ha parlat, com és infalible, no pot estar equivocat de cap de les maneres ...

    I una cosa, Ximo, jo no vull entrar a parlar ni de ideologies ni de traicions ... només et puc ben assegurar que d'aquestes dos coses, el Sr. senador no pot donar llissons a ningú ...

    ResponElimina
  7. ...chicos...que la cartera es la cartera y a poder ser que sea grande para que quepa mas billetes... una cosa si es cierta...los socialistas se desmoronan y lo mismo con los del pe-pe catalan...aqui se es catalan y amas a tu tierra o por lo contrario les chupas la verg....a a los de Madrizzzzd que te llenaran la cartera, sin importarles que les digan botiflers...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta