28 de febrer del 2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa la construcció d'un nou embarcador de la via verda a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsarà la construcció d’un nou embarcador a la ciutat de Tortosa, vinculat a l’aprofitament turístic de la via verda. El projecte tindrà un pressupost d’uns 90.000 euros i es finançarà gràcies a la reversió de la taxa turística de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. El nou embarcador, d’acord amb l’Ajuntament de Tortosa, quedaria instal·lat al nou passeig fluvial que es va construir arran de riu, a l’altura del mercat municipal i connectat amb la via verda a través de l’antic pont del tren. Així ho ha explicat aquest divendres a Canal 21 Ebre el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler. I és que el consell del Baix Ebre ha estat l’ens local que ha tramitat la sol·licitud de l’ajut amb el Departament d’Empresa i Ocupació, tot i que el projecte global per al conjunt del territori s’ha coordinat des de la Delegació de la Generalitat.

En el cas específic del Baix Ebre, la reversió de la taxa turística servirà per fer diverses actuacions de millora a la via verda i també al GR-92. Així, es farà l’arranjament del camí de ronda entre l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. El motiu és que el govern de l’Estat ha argumentat que no té recursos per finançar un projecte que des del Baix Ebre ja havien rebaixat de 4 milions a només 400.000 euros, ja que consideren el GR-92 com un atractiu turístic de primer ordre. Paral·lelament, la inversió a la via verda també preveu la museïtzació del nou centre ambiental que s’ha de fer a l’antiga estació de Benifallet.

A banda, el consell del Baix Ebre també ha previst una actuació més concreta a la població de l’Ametlla de Mar, tenint en compte que és el municipi de les Terres de l’Ebre que durant el 2013 més va recaptar per a la Generalitat a partir de la taxa turística. Segons Soler, es tracta d’un projecte relacionat amb les ciutats intel·ligents i de millora de les platges, que el consistori de la Cala haurà de detallar més endavant.

Finalment, el president del Baix Ebre ha conclòs que les obres del nou centre d’innovació i de desenvolupament turístic de Deltebre podrien començar de manera imminent, ja que només falta que l’Ajuntament aprove la llicència d’obres corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta