28 de febrer del 2014

L'alcalde de Tortosa rebutja el nou pla de conca perquè 'no satisfà les necessitats del delta de l'Ebre'



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona, Ferran Bel, ja s'ha referit a l'aprovació aquest divendres del nou Pla Hidrològic de Conca de l'Ebre. Poc després de saber-se l'aprovació del pla per part del Consell de Ministres del Govern de l'Estat, Bel ha fet una primera valoració per desmentir que el cabal mínim previst puga satisfer les necessitats del Delta de l'Ebre, tal i com ha assegurat la vicepresidenta de l'executiu central. "En cap cas cobreix les necessitats d'aigua que requereix el delta i les Terres de l'Ebre", ha indicat l'alcalde tortosí.

A més, Bel ha recordat que l'aprovació del pla arriba amb retard, i s'ha preguntat si en el transcurs d'aquesta demora el govern del Partit Popular ha pogut incloure alguna modificació substancial "que ningú coneix". En relació a les inversions que porta associades el pla, Bel les ha qualificat d'"absoluta fal·làcia", en la mesura que s'haurien d'executar abans d'acabar aquest exercici, coincidint amb el final de la vigència d'aquest Pla Hidrològic. Una circumstància que fa "materialment impossible" la seua execució, ja que no disposen de consignació pressupostària ni de temps material per executar-les. En alguns casos, ha afegit l'alcalde, no hi hauria ni tan sols el termini suficient per redactar els projectes.


Bel també ha recordat que l'Ajuntament de Tortosa ha manifestat en diferents ocasions la seua disconformitat amb aquest pla, i que va presentar unes al·legacions que van ser rebutjades. Finalment, l'alcalde ha qualificat de "maniobra" l'aprovació del pla, ja que malgrat que es pot recórrer als tribunals, no es resoldrà fins molt després que expiri el seu període de vigència.

 Imatge, Ferran Bel a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta