28 de febrer de 2014

Manolo Tomàs (PDE): 'Amb el nou pla de l'Ebre aprovat, ja el podem recórrer a Europa'


TORTOSA (Baix Ebre).- Feia setmanes que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) esperava l'aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre en qualsevol moment. Per tant, ja té a punt tota la maquinària de defensa jurídica per poder recórrer el document, tant als tribunals espanyols com a Europa. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha fet aquest divendres una crida a la mobilització social, per combatre un pla que tindrà "efectes devastadors" pel Delta, perquè fixa cabals mínims insuficients i incorpora fins a 450.000 noves hectàrees de regadiu. Així, la PDE transformarà una assemblea informativa prevista per aquest vespre a Amposta en el primer acte de rebuig al Pla de Conca, després que aquest divendres l'ha aprovat el Consell de Ministres.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Tomàs ha recordat que si s'aplica el cabal previst al pla, pocs més de 3.000 hectòmetres cúbics anuals, suposarà "la mort del Delta" i, a més, es crea "la reserva d'aigua suficient perquè en una segona fase es faci un Pacte Nacional de l'Aigua amb noves propostes de transvasament". A partir de l'aprovació del pla pel Consell de Ministres, la PDE podrà iniciar ja la seua batalla jurídica per tombar el document. "La part positiva de tot és que ara ja podrem defensar-nos. És un mal pla, amb uns efectes devastadors, però un cop aprovat ja podem tirar endavant els mecanismes de defensa jurídics espanyols i europeus", ha manifestat el portaveu.


En aquest lluita, el portaveu de la PDE també confia tenir el suport de les institucions ebrenques i del Govern de la Generalitat. "Ens agradaria no fer-ho sols i que ens acompanyessin fins el final", ha advertit Tomàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta